2024. május 14., kedd
SZABADKA

Névsorolvasás a Bácskában

A szabadkai Bácska 1901 labdarúgói elkezdték a felkészülést a Szerb Liga vajdasági csoportjának augusztus közepén rajtoló idényére. Az első edzésen húsz játékos jelent meg, hamarosan a többiek is csatlakoznak a kerethez.

Milojko Vukadinović, a klub elnöke elmondta, hogy a csapat stabilizálta a helyét a ligában, ezért Željko Račić személyében új edzőt szerződtettek.

Radovan Šimun sportigazgató kiemelte, hogy tárgyalásokat folytatnak a Spartacus csapatával, aminek értelmében több fiatal és tehetséges labdarúgó a gyorsabb fejlődés érdekében kölcsönben a Zombori úti piros-fehéreknél folytatná pályafutását.

Remélem, hogy az első edzéstől kezdve a megfelelő komolysággal végzitek a feladatokat, és a bajnokság végén a legjobb hét csapat között leszünk. Pillanatnyilag Tumbas sérülés miatt nincs velünk, akárcsak a Spartacus három játékosa, Medić, Krmar és Antunić. Hamarosan kiderül, milyen csapattal rendelkezünk, előfordulhat, hogy még néhány játékost igazolunk. A már nálunk szerepelt focisták egy évvel tapasztaltabbak, aminek nagy jelentősége lehet – mondta Šimun.

Željko Račić, a csapat új vezetőedzője szerint csakis minőségi munkával érhetők el jó eredmények.

A felkészülés valamivel rövidebb lesz az átlagosnál, 35 edzést és 6-7 felkészülési mérkőzést terveztünk. Szeretném, ha minden játékos az őszi idény végére még jobbá válna, ehhez azonban sokat kell dolgoznunk – emelte ki az új vezetőedző.