2024. március 29., péntek

Színházi előadások, kiállításmegnyitók, pünkösdölés

Múzeumok éjszakája a Művésztelepen is – Májusban is gazdag programot kínál a Művelődési Ház

A topolyai Művelődési Ház gondoskodik arról, hogy az év minden hónapjában lehetőség szerint minden korosztály találjon olyan programot, amely tartalmas kikapcsolódást biztosít. Májusban is számos vendégjáték, filmvetítés, kiállítás szerepel a kínálatukban.

Május 7-én 10 órakor megnyílik a Községi Női Fórum Nefelejcs Kézimunka Egyesületének szervezésében a Baba- és játékkiállítás, amely a babaruhák változatosságát is bemutatja. Ugyanezen a napon 20 órától a színházteremben a Medved című szerb nyelvű előadást tekinthetik meg a színházkedvelők. A zentai kamaraszínház vendégjátékára a belépőjegy ára 300 dinár. Jelentkezés és jegyfoglalás a 024/703-515-ös telefonszámon lehetséges.

Május 8-án a Művelődési Ház mozitermében 16 órától az Ukradena princeza című, szerb szinkronos, 2D-s animációs filmet tekinthetik meg. 18 órától az Izvan granica realnosti című, angol nyelvű, szerb felirattal ellátott 2D-s, majd 20 órától az Osvetnici: rat beskraja című, angol nyelvű, szerb feliratos 3D-s filmet tekinthetik meg a mozirajongók. A vetítésekre a belépőjegy ára 250 dinár.

Május 10-én 19:30-kor az Udvari Kamaraszínház vendégjátékát tekinthetik meg a színházteremben. A Tizennyolc címet viselő történelmi dráma az első világháború végnapjait viszi színpadra. A belépőjegy ára 250 dinár, csoportos jegyvásárlás esetén 200 dinár.

Május 11-én a Művelődési Ház kiállítótermében 17 órakor nyílik meg a topolyai Nyugdíjas Egyesület Ács József Képzőművészeti Csoportjának tárlata. Május 12-én a Művelődési Ház ruhatárában 19 órakor megnyílik a HídKörArt tagjainak kiállítása. Május 17-én a Művelődési Ház színháztermében 20 órai kezdettel szerb nyelvű színházi előadást tekinthetnek meg Pomahnitali címmel. A belépőjegy ára 500 dinár.

Május 19-én a Művésztelepen, a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat berkein belül 15:30 és 21 óra között kerül sor a Hang-Színek elnevezésű rendezvényre. 15:30 és 17:30 között kézműves játszóházban alkothatnak a gyerekek, Sinkovics Budai Margit vezetésével. A résztvevők számára a bejelentkezés kötelező. Jelentkezni lehet személyesen, a Művelődési Ház titkárságán, a 024/713-515-ös telefonszámon, vagy e-mailben, a kultura@stcable.net címen. 18 órától a Topolya község Amatőr Képzőművészeinek községi Szemléjére beérkezett alkotásokból nyílik kiállítás. 19 órától Zenta Város Fúvószenekarának előadásában filmzenéket, klasszikus fúvós-műveket, valamint örökzöld dallamokat hallgathatnak.

Május 21-én a Tájházban Pünkösdölést tart a Nefelejcs Kézimunka Egyesület, 10 órai kezdettel. Ugyanezen a napon a Művelődési Ház kiállítótermében, 18 órai kezdettel, a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Egyesület Oláh Sándor Képzőművészeti Szakcsoportjának kiállítása lesz, és a topolyai Nyugdíjas Egyesület Ács József Képzőművészeti Csoportjának tárlatmegnyitójára kerül sor.

Május 23-án, a Művelődési Ház mozitermében rendezett író-olvasó találkozó vendége, Mirjana Bobić Mojsilović, Muška azbuka című könyvét mutatja be. A belépés díjtalan.

Május 25-én, a Művelődési Ház mozitermében, 18 órai kezdettel csendülnek fel a topolyai Alapfokú Zeneiskola évzáró koncertjének hangjai.

Május 29-én a Tájházban 15:30 és 19 óra között a Bambi Iskoláskor Előtti Intézmény óvónői alkotta Tündérrózsa hagyományápoló csoportjának megszervezésében kézműves foglalkozások és népi játékok várják a legkisebbeket. Rossz idő esetén a program a Művelődési Ház épületegyüttesében kerül megrendezésre.

Május 30-án 19:30-as kezdéssel, a színházteremben Németh Ákos Autótolvajok című darabját mutatja be a Zentai Magyar Kamaraszínház. A belépőjegy ára 250 dinár. Csoportos jegyvásárlás esetén 200 dinár.

Május 31-én a Művelődési Ház színháztermében 20 órától szerb nyelvű színházi előadás lesz, a Čekajući ministar című előadásra a belépőjegy ára 500 dinár.

S végül május 31-e és június 4-e között a Művelődési Ház kiállítótermében megtekinthető lesz a topolyai Radar amatőr rádióklub hagyományos kiállítása.