2024. március 28., csütörtök

Nehezen kapni taxit Zomborban

Hétfőn és kedden megállás nélkül szakadt a hó a városban és a környékén. A két nap alatt jelentős mennyiségű hó borította be az utakat, ami nem okozott ugyan kényszerű fönnakadást, megnehezítette viszont a közlekedést.

Ennyi hó esett kedden délelőttig (Fotó. Fekete J. József)

Ennyi hó esett kedden délelőttig (Fotó. Fekete J. József)

A téli szolgálat takarította és sózta ugyan az utakat, de mínusz 6 fokos hidegben a só nem sokat segített, az utcákban nem volt olyan szakasz, ahol látszott volna az útburkolat. A gépkocsik szinte araszolva közlekedtek, ráadásul a gyalogosok is megnehezítették a dolgukat, azok ugyanis a járda helyett az úttesten poroszkáltak. A házak tulajdonosai, bérlői és a cégek is büntetés terhe mellett kötelesek letakarítani a havat az épületeik előtti járdáról, de ezt kevesen tették meg. Voltaképpen nem is volt különösebb értelme, mert a szakadatlan havazás a letakarított szakaszokat újra és újra beborította.
A legtöbben taxit hívtak, ami rossz idő esetén bevett gyakorlat a városban. A taxis társaságoknál elmondták, hogy kedden reggel különösen nagy nyomás nehezedett rájuk, amikor a gyerekek iskolába, a szüleik munkába indultak. Nem volt ritka, hogy akár fél órát, vagy annál is hosszabb időt kellett várakozniuk a járművekre. Ráadásul a meteorológusok a következő napok időjárása tekintetében nem sok jóval kecsegtetnek.