2024. április 18., csütörtök

Új poliklinika Zentán

Szakorvosi rendeléssel, expert 4D ultrahangkészülékkel várja pácienseit az Evrona Medic

Hétfőn Zentán a Halász utca 4-es szám alatt Evrona Medic elnevezéssel új poliklinika nyílt. Az egészségügyi intézményben szülész-nőgyógyász szakorvosok, belgyógyászok és általános szakorvosok rendelnek.

Fotó: Homolya Horváth Ágnes

Fotó: Homolya Horváth Ágnes

Nagy Róbert, az intézmény igazgatója elmondta, hogy az Evrona Medic egy olyan poliklinika, ahol megfelelő szakértelemmel, odafigyeléssel és korszerű műszerekkel várják a pácienseket:

– Olyan tér kialakítását tűztük ki célul, ahol a páciensekre elég időt lehet szánni, és ahol elismert szakorvosok állnak az igénylők rendelkezésére. A nőgyógyász szakorvosok közül dr. Csóti Éva, dr. Želimir Popović és dr. Palotás Gábor rendelnek nálunk, a belgyógyászok közül dr. Szebenyi Tibor és dr. Apró Arnold, az általános szakorvosok közül pedig dr. Harcsa Nagy Éva és dr. Ágoston Ferenc. Nagy hangsúlyt szeretnénk fektetni a megelőzésre, ezért szűrjük a kettes típusú cukorbetegséget, a vastagbélrákot, a méhnyakrákot és a depressziót. Fontos tudni, hogy belgyógyász és általános szakorvosaink hívásra házhoz is mennek. Az Evrona Medicben három rendelőt, egy kisebb nőgyógyászati beavatkozások elvégzésére előirányzott szobát és mellé egy lábadozószobát alakítottunk ki a többi kötelező helyiség mellett. Szeretném felhívni a páciensek figyelmét arra, hogy nőgyógyász szakorvosaink expert 4D ultrahangkészülékkel követik a magzatfejlődést, és ezzel a készülékkel a fejlődési rendellenességeket idejekorán ki lehet szűrni, valamint kiváló felvételek készíthetők vele a magzatról. A felvételt természetesen a szülők is megkapják CD-n. Ilyen vizsgálatra egyébként Zentán máshol nincs lehetőség, eddig ilyen szűrésre a kismamáknak más városba kellett utazniuk – mondta Nagy Róbert, majd hozzátette:

– Fontos, hogy nálunk általános szakorvosi rendelés is van, hiszen gyakran előfordul, hogy valaki egészségügyi biztosítás nélkül szeretne elmenni általános orvoshoz, de nincs hová. Akik például külföldre költöztek, azoknak már nincs szerbiai egészségügyi biztosításuk, viszont amikor idehaza tartózkodnak, megtörténik, hogy orvoshoz kellene menniük, és olyankor fordulhatnak hozzánk. Olyan pácienseket is fogadunk, akiknek privát egészségügyi biztosításuk van, hiszen a kezelések díját a biztosító megtéríti számukra – magyarázta az igazgató.

Az Evrona Medic poliklinika munkanapokon 8–12 és 15–19 óráig várja a pácienseket.