2024. április 25., csütörtök

Újabb felmondások a közszférában

Ada községben az állami létszámleépítés miatt 13 személy vált munkafelesleggé

A szerb kormány rendelete szerint 2017-ben az adai önkormányzatban és a hozzá tartozó közintézményekben, közvállalatokban legfeljebb 175 állandó munkaviszonyban lévő alkalmazott dolgozhat.

Ada (Csincsik Zsolt felvétele)

Ada (Csincsik Zsolt felvétele)

A közszférában zajló leépítés miatt az Ada község költségvetéséből finanszírozott alkalmazottak közül ezúttal 13 személy vált munkafelesleggé, hiszen a dolgozók száma eddig 188 fő volt. A leépítésre vonatkozó községi határozatot csütörtök esti ülésén fogadta el Ada község képviselő-testülete. A létszámleépítés leginkább az önkormányzat szerveit érinti, ahol 54 személy helyett ezentúl 48-an lehetnek állandó munkaviszonyban. A Standard Kommunális Közvállalat az elkövetkezőkben 57 helyett 54 dolgozót foglalkoztathat, a szociális gondozói központnak 3 helyett 1 alkalmazottja, a Szarvas Gábor Könyvtárnak 7 helyett 6 dolgozója lehet, az egészségházban pedig 2 alkalmazott helyett csak 1 maradhat. A létszámleépítés ezúttal nem érinti a többi községi közintézményt.

A képviselő-testület emellett az ülésen módosította – az idén harmadik alkalommal – a 2017-es községi költségvetést. Eszerint a költségvetés 3,1 millió dinárral csökken, mégpedig 697,9 millió dinárra. Egyébként a költségvetés tervezett bevétele szeptember végéig 62,18 százalékban valósult meg.

A képviselők jóváhagyták a képviselő-testület titkárának, Vastag Róbert jogásznak a lemondását, akit időközben a községi tanács a községi közigazgatás vezetőjévé nevezett ki. Helyére az 1983-as születésű, jogász végzettségű Koós Attilát nevezete ki. A képviselők emellett megszavazták a Szarvas Gábor Könyvtár 2016-os munkajelentését és a 2017-es munkatervét, valamint a Čika Jova Zmaj Óvoda 2016/2017-es munkajelentését és a 2017/2018-as munkatervét. Továbbá a moholi Novak Radonić Általános Iskola iskolaszékébe a moholi Radovan Rauški helyett az óbecsei Dragana Banovićot nevezték ki. Végezetül a testület módosította a helyi foglalkoztatási akciótervet, amelynek köszönhetően az önkormányzat az idén 3,8 millió helyett 4,1 millió dinárt költhet közmunkára.