2024. május 5., vasárnap

Az első győzelem az I. ligában

Magyarkanizsa: Metalmania–Lavice 2:1 (1:0)

Magyarkanizsai pálya, 100 néző, vezette: Živanović (Topolya). Góllövők: Balázs a 24., Barta az 51., illetve Kostić a 78. percben.

Metalmania: Csizmadia, Sóti, Totajev, Kovács, Körmöci, Koszorús, Kiss (Király), Tolmačević (Adamov), Barta (Csernyák), Balázs, Knežević.

Lavice: Petković, Jovanović, T. Nikolić, Kukec, Jojić, I. Savić (Krstić), M. Nikolić, Milenković, Marjanović, Aleksić (J. Savić), Kostić.

Az első I. ligás mérkőzésén értékes győzelmet aratott a Metalmania együttese, a Tisza menti csapat ugyanis a nyitófordulóban nagy csata után legyűrte a jó erőkből álló leskovaci együttest. A találkozó első negyedórájában egy-egy helyzetet láthattak a nézők, majd a félidő derekán a hazaiak egy szép egyéni akció végén megszerezték a vezetést: Balázs Bettina kilépett a védők közül, majd elhúzta a labdát a kapus mellett, és higgadtan a hálóba gurított. A második játékrész elején az észak-bácskaiak megduplázták előnyüket, Kiss Bjanka jobb oldali beadására a vendégek jobbhátvédje és Barta Dijana együtt érkezett, a labda pedig róluk a bal alsó sarokba pattant. Ezt követően a Metalmania játékosai tovább növelhették volna előnyüket, Knežević Milana és Király Andrea azonban a legnagyobb helyzeteket is elrontották, a túloldalon pedig jött is a büntetés, hiszen a vendégek egy távoli lövéssel szépíteni tudtak. A hajrában a leskovaciak mindent megtettek az egyenlítésért, helyzetek azonban továbbra is a magyarkanizsaiak előtt adódtak, előbb Király közeli lövését védte lábbal Petković, majd az utolsó percben a gólhelyzetben kiugró Királyt a tizenhatoson kívül elütötte a vendégek hálóőre, így a Lavice gárdája tíz emberrel fejezte be az összecsapást.

Győzelemmel kezdett az utánpótlás

A hétvégén megkezdte szereplését az I. ligás Metalmania utánpótláscsapata is. A magyarkanizsai klub U15-ös együttese szombaton a női utánpótláscsapatok számára kiírt Fejlesztési Ligában (Razvojna liga) az Inđija együttesét fogadta, és a Szabó Árpád által vezetett Tisza menti lányok 5:0-s félidőt követően 11:0-s győzelmet ünnepelhettek. A végig nagy fölényben játszó és sok helyzetet kidolgozó fekete mezesek legjobbja a csapatkapitányi karszalagot viselő Magosi Emese volt, a tóthfalui játékos ugyanis hétszer vette be a vendégek kapuját, az oromi Lackó Rebeka és a csantavéri Visnyovszki Vivien pedig két-két gólt szerzett. A Metalmania U15-ös csapata első mérkőzését a Bicskei Boglárka, Borsos Ramóna, Purger Petra, Dér Zsanett, Šoklovački Krisztina, Skenderović Eliza, Magosi Emese, Visnyovszki Vivien, Lackó Rebeka, Sáfrány Tijana, Lackó Réka összeállításban kezdte, a második félidőben pedig játéklehetőséget kapott még Kopasz Karola, Veréb Vivien, Hajas Gréta, Sándor Valentina és Lulić Krisztina is.