2024. április 26., péntek

Súlyos buszbaleset Oroszországban, 14 halott

Súlyos buszbalesetben meghalt tizennégy ember, tizenketten pedig megsérültek vasárnapra virradó éjjel az oroszországi Tatárföldön. 

A hatóságok közlése szerint a baleset helyi idő szerint röviddel éjfél után történt Zainszk város közelében, Moszkvától mintegy ezer kilométerre keletre. A busz egy pótkocsis teherautóval ütközött össze, felborult, majd kigyulladt és teljesen kiégett. Az első jelentések szerint vélhetően a busz sofőrje előzés közben elvesztette uralmát a kormány felett,  de nem tudni pontosan, hogyan  történt az ütközés, a vizsgálatok még folynak. A Rosszija 24 hírtelevízió később azt a változatot ismertette, amely szerint az autóbusz jobb első kereke az ütközés következtében leszakadt, emiatt borult fel a jármű.

A helyi rendőrségi jelentések szerint a buszban 29 ember utazott (a vezetővel együtt), tizennégy holttestet húztak ki a busz roncsai közül, tizenketten kerültek kisebb-nagyobb sérülésekkel kórházba, így a busz két sofőrje is, három ember épségben került ki a balesetből. A halottak között két gyermek is van.

Az illetékes igazságügyi szervek büntetőjogi eljárást kezdeményeztek a szerencsétlenség ügyében, erről részleteket nem közöltek. Az újabb információk szerint a teherautó sofőrjét őrizetbe vették.