2024. április 19., péntek

Novemberben indul a Belgrád–Budapest vasútvonal építése

Az év végére a 11-es korridor 103 kilométeres szakasza készül el
Zorana Mihajlović (Beta)

Zorana Mihajlović (Beta)

A munkálatok megfelelő ütemben haladnak, így várhatóan 2019 végére elkészül a 11-es korridor Surčin és Obrenovac közötti szakasza – jelentette ki Zorana Mihajlović építési és közlekedésügyi miniszter. A munkálatoknál tett látogatása alkalmával közölte, hogy folytatni fogják a tárgyalásokat a kivitelezővel, a kínai CCCC (China Communication Construction Company) vállalattal a Preljina és Požega közötti útszakasz kiépítéséről, mellyel kapcsolatban Kínában már aláírták a megfelelő szándéknyilatkozatot. Várhatóan novemberben írják alá az erről a projektumról szóló végleges megállapodást – jelentette be Mihajlović.

A Surčin–Obrenovac szakasz 17,6 kilométer hosszúságú, március elsején kezdődtek a munkálatok, melyek 208 millió euróba kerülnek. A hazai cégek 49 százalékát végzik el az útépítésnek.

A miniszter asszony kiemelte: az év végére elkészül az autóút Obrenovactól egészen Preljináig, ez 103 kilométer hosszúságú új szakaszt jelent.

Novemberben indul a Belgrád–Budapest vasútvonal korszerűsítésének a munkálata, először a főváros és Ópázova között renoválják a síneket – jelentette be.