2024. április 18., csütörtök
ASZTALITENISZ

Fenyvesi megfordította, a Novi Sad megnyerte

A várakozásnak és egy döntőbeli párharcnak megfelelő izgalmak után – Törökkanizsán – az újvidéki Novi Sad 230 perces küzdelem után 4:3-ra nyerte meg a női Szuperliga döntőjének első mérkőzését az Obilić ellen és így egy nagy lépéssel közelebb került a bajnoki címhez.

Az első mérkőzésen a nézők mindjárt azt a találkozót láthatták, amely pár hete az ifjúsági top12 versenyen az első helyről döntött. Akkor Surján Szabina volt a sikeresebb, tegnap Törökkanizsán azonban Izabela Lupulescunak sikerült visszavágnia a vereségért. Az uzdini lány a játék minden elemében jobb volt, s esélyt sem adott Surjánnak. A második mérkőzésen Makszuti Anetta alaposan bekezdett, képtelen volt hibázni, azonban Recskó Emma a második játszmában 3:5 után zsinórban hét pontot nyert, s egyenlített. A harmadik játszma férfias küzdelmet és ugyanilyen pontokat, valamint igazi drámát hozott, mivel Recskó 8:10 után két szettlabdát is hárított, de a harmadikat már nem tudta. A negyedikben azonban Recskó egy 10:0-s sorozattal nyitott, majd egy pontot ajándékozott Makszutinak, s így 11:1-re nyerte meg a szettet. A döntő szettben Makszuti 3:1-es vezetése után hét Recskó-pont következett (8:3), ami egy jó adag szerencsével elegendőnek bizonyult a játszma és a mérkőzés megnyeréséhez is. Dragana Vignjević és Fenyvesi Anna Zsófia mérkőzése során utóbbi játékos sokszor nem tudott mit kezdeni az igencsak furcsán pattanó labdákkal, amelyek Vignjević ütései után sokszor olyan gellert kaptak, hogy azok kezelhetetlenekké váltak. a negyedik szettben Vignjevićnek 9:5-ös vezetése volt, a játszmát mégis Fenyvesi nyerte meg, aki az ötödik szettet 7:0-lal kezdte, s magabiztosan nyerte meg a döntő játszmát.

A Fenyvesi-fordítás szárnyakat adott Makszutinak, aki mint a gép, bedarálta Lupulescut, így a Novi Sad 2:2-re egyenlített. Az ötödik mérkőzésen a sikerre éhes és nagyon összeszedett Surján esélyt sem adott a Vignjevićnek, akinek a játéka teljesen szétesett (2:3). Hasonló volt a helyzet a hatodik meccsen is, amelyen Recskó magabiztosan győzte le Fenyvesi, így következhetett a mindent eldöntő páros. A Lupulescu és Recskó alkotta kettős az elején okosan, nagyon figyelve, hogy könnyű pontokkal ne ajándékozzák meg az ellenfelet, megnyerte az első szettet, utána azonban Makszuti és Surján parádés pontokat produkálva egyenlítettek, majd 10:6-os vezetés után 13:11-re elveszítették a harmadik szettet, de utána megnyerték a negyedik játszmát, így a döntés az ötödik szettre maradt, amelyben a Novi Sad kettős volt a jobb és megérdemelten nyert.

Női Szuperliga, döntő, első mérkőzés: Obilić (1.)–Novi Sad (2.) 3:4 (Lupulescu–Surján 3:0 (7, 1, 5), Recskó–Makszuti 3:2 (–2, 6, –10, 1, 9), D. Vignjević–Fenyvesi 2:3 (10, –6, 5, –10, –5), Lupulescu–Makszuti 0:3 (–7, –7, –9), D. Vignjević–Surján 0:3 (–5, –3, –3), Recskó–Fenyvesi 3:1 (4, 7, –7, 8), Recskó/Lupulescu–Makszuti/Surján 2:3 (3, –6, 11, –8, –5)).

A második mérkőzést szerdán játsszák Újvidéken, 18 órai kezdettel.

Férfiak: C. zvezda–Palánka 4:0 (Radonjić–Jovičić 3:0, Fišer–Borčić 3:1, Jevtović–Savić 3:1, Radonjić–Borčić 3:1)