2024. április 26., péntek

„A leváltások nem politikailag motiváltak”

Vučić: Az állami vállalatok nem monarchiák, hogy a vezetői posztok öröklődjenek

Aleksandar Vučić kormányfő megcáfolta az állításokat és elvetette a vádakat, hogy a Vajdasági Rádió és Televízió szerkesztőit politikai indíttatásból váltották le. Mint hozzátette, minden a törvényekkel összhangban történt, a VRTV igazgatóbizottságának döntései mentén.

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András

Semmi sem teszi indokolttá, hogy aggódjon a törvényességért, hiszen minden az előírásokkal összhangban történt, nyomatékosította a miniszterelnök újságírói kérdésre válaszolva.
– Senki nem váltja le az embereket és hozza sajátjait Belgrádból, mint ahogyan azt mások tették 2008-ban és 2011-ben. Minden tiszta, a politikum semmilyen formában nem avatkozott a folyamatokba. Egyébként is, mindennél sokkal jobban érdekel, hogy vajon mikor kezdődik meg az ésszerűsítés, úgy a VRTV-ben, mint a Szerbiai Rádió és Televízióban, hogy ne kelljen tovább állami pénzeket költenünk. A Nemzetközi Valutaalappal kötött megállapodás számomra sokkal fontosabb, mint Bojan Pajtić, vagy Bojan Kostreš siránkozása. Az állami vállalatokból senki nem csinálhat monarchiát, amelyben a vezetői poszt öröklődik – fogalmazott Vučić.