2024. május 10., péntek

Kizárták a VMSZ-ből a párt 82 Magyar Mozgalmas tagját

A Vajdasági Magyar Szövetség 82 párttagot zárt ki végérvényesen soraiból a párt Tanácsának csütörtök este Bácsfeketehegyen megtartott ülésén, erősítette meg lapunknak nyilatkozva Pál Károly, a VMSZ elnökségi megbízottja.

A szóban forgó párttagok a Magyar Mozgalom alapítótagjai, illetve tagjai. Közöttük van egyebek mellett Józsa László is, a VMSZ egyik alapítója, valamint Maglai Jenő, Szabadka polgármestere.

A VMSZ Elnökségének kezdeményezése nyomán január folyamán 86 VMSZ- és egyben MM-tag ellen indult fegyelmi eljárás. Minderre azért volt szükség, mert a MM az utóbbi időszakban civil szervezetből politikai ambíciókkal bíró szervezetté nőtte ki magát, Vajdaság településeit járva már komolyan készül a választásokra, amelyeket egyelőre ki sem írtak, koalíciós tárgyalásokat folytat, vagyis egyértelműen a VMSZ ellenlábasaként kíván részt venni a választásokon, fejtette ki Pál Károly.

A kizárt tagok korábban megfogalmazott beadványát a Pásztor István elleni fegyelmi eljárás elindítására vonatkozóan a Tanács elutasította.