2024. március 19., kedd

Juhász feljelentette magát

„Nekem ugyanis nincs félnivalóm, mert nem lopok a közösből”

Kezdje a vizsgálódást magán és a szövetségesein – ezt írta a Fidesz-frakció Juhász Péternek címzett közleményében vasárnap, miután az Együtt bejelentette: vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez a kormány összes tagja ellen. Erre reagálva Juhász tegnap Facebook-oldalán közölte, hogy vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez maga ellen.

Nekem ugyanis nincs félnivalóm, mert nem lopok a közösből – írta, hozzátéve, hogy „ennek fényében várom, hogy Orbán, Rogán, Szijjártó, Lázár és a sok közpénztolvaj követi példámat, és elszámol a nyilvánosság előtt azzal, amije van”. A kormánypárti politikusoknak felrótta azt is, hogy lényegesen nagyobb vagyonuk van, mint amennyit életük során legálisan keresnének.

„Felkérem Önöket, hogy indítsanak ellenem vagyonosodási vizsgálatot. Kérem, tárják fel offshore cégeim hálóját, a gyermekeimre íratott ingatlanok tömkelegét, és titkos bankszámláimon parkoltatott milliárdjaimat. Ahhoz is hozzájárulok, hogy bérelt lakásomba ellátogassanak, hogy az aranytömbökben és készpénzben parkoltatott korrupciós jutalékomat is számba vehessék” – írta Juhász a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak írt levelében, hozzátéve: „annyi kérésem van még, hogy éppen olyan tüzetesen vizsgálják át az Orbán-kormány NER-gazdagjainak vagyonosodását is, ahogy az enyémet teszik”.