2024. március 29., péntek

Ötödik csomagosztás

A Vöröskereszt megkezdte a humanitárius csomagosztást a falun és tanyán élő, szociálisan rászorult családok között. A városi tanács egészségüggyel és szociális kérdésekkel megbízott tagja, dr. Zoran Parčetić erre vonatkozóan közölte, hogy idén ez már a falusi segélyezés ötödik köre, amely során 550 háztartás jut csomaghoz.

– Az év végéig még egy alkalommal osztunk élelmiszercsomagot a falvakban élő rászorultaknak, a jövő év elején pedig eljuttatjuk hozzájuk a tisztálkodási csomagokat is, amelyeket a közbeszerzések során megtakarított pénzből vásárol meg az önkormányzat – mondta Parčetić. Hozzáfűzte, hogy a helyi önkormányzat különösen érzékeny a szociális kérdésekre, így a városi képviselő-testület határozata szerint a város a szociális segélyben részesülők számára támogatást nyújt a kommunális közvállalatok szolgáltatási díjának kifizetéséhez, vagyis kedvezményesen kapják a vezetékes vizet és olcsóbban szállítják el tőlük a háztartási hulladékot.

– Noha Zombor más városokhoz képest arányosan több szociálisan rászorultra visel gondot, mégis azon vagyunk, hogy növeljük az ellátásban részesülők számát, így kiterjesszük a szociális ellátást a gyermeküket egyedül nevelő szülőkre, illetve a súlyos betegségben szenvedőkre, hiszen rájuk is gondot kell viselni – nyilatkozta dr. Parčetić.

A most kiosztásra kerülő csomagokban 4 kg szárazbab, 1 kg konyhasó, 2 kg száraztészta, 3 kg kristálycukor, 2 kg polenta, 1,6 kg zöldborsó, ugyanennyi zöldbab, 3 liter napraforgóolaj és levespor található.