2024. április 27., szombat

Dióhéjban a Cimborákkal

Mától indul és december végéig tart az Író Cimborák gyermekirodalmi blog legújabb témája, melyet e gyönyörű Babits-idézet ihletett „S már azt hiszem: nincs rajtam kívül semmi, / de hogyha van is, Isten tudja hogy’ van? / Vak dióként dióban zárva lenni / s törésre várni beh megundorodtam.”, így címe mi más lehetne, mint: Dióhéjban.

Az élő gyermekirodalom iránt érdeklődők tehát az irocimborak.blogspot.com címre kattintva a cimbora-honlapon egy hónapon át neves alkotók írásaival találkozhatnak, akik párokba verődve arra vállalkoztak, hogy bemutassák egymás vicces, csalafinta, meghökkentő oldalát, azaz mindazt, ami a felszín alatt rejtőzik, ezáltal megkísérelve jobban megismerni, s az olvasókkal is megismertetni egymást.

A szerzők között bukkan majd fel a teljesség igénye nélkül Adamik Zsolt, Bertóti Johanna, Both Gabi, Hétvári Andrea, Majoros Nóra, Magolcsay Nagy Gábor, Méhes Károly, Mészöly Ágnes, Miklya Zsolt, Turbuly Lilla és Vig Balázs, a témafelelősök, azaz diófelelősök pedig Csík Mónika és Németh Eszter.