2024. április 24., szerda

Nem kellenek a zombori cégek

Sikertelen volt a Severtrans és a Graničar újbóli privatizációja

Mindössze két héttel a zombori Severtrans utasforgalmi vállalat sikertelen privatizálása után a Magánosítási Ügynökség új eljárást hirdetett a vásárlási ajánlatok begyűjtésére, egyben a korábbi felére csökkentette az árverés kezdőárát. A potenciális vevőnek a Severtrans vagyona 53 százalékáért legkevesebb 277 498,89 eurót kel majd fizetnie. A kötelező letét 56 000 euró, az aukciós dokumentációért pedig még 100 000 dinárt kell adnia az érdekelt vásárlónak.

Egyelőre nem kelt el a Severtrans (Fotó: Fekete J. József)

Egyelőre nem kelt el a Severtrans (Fotó: Fekete J. József)

Az árverésre október hetedikéig lehet jelentkezni, az árajánlatokat tartalmazó borítékokat pedig két nap elteltével bontják föl.

A gádori Graničar mezőgazdasági vállalat nyilvános árverését is eredménytelennek nyilvánította az ügyben eljáró bizottság, ugyanis a meghirdetett határidő lejártáig egyetlen jelentkező se akadt az árverésre.

A Graničar újbóli magánosítását még május 28-án hirdette meg az ügynökség, de többször módosított a hirdetmény részletein, újabb határidőket szabott, miközben a cég árverési kezdőárát 1,56 millióról 2,06 millió euróra növelte.

A Magánosítási Ügynökség várhatóan hamarosan új eljárást hirdet a gádori vállalat eladására, de akkor az előírások értelmében meg kell feleznie a javasolt kezdőárat.

A Graničarnak egyébként közel 2,5 milliós adótartozása van.