2024. április 26., péntek
LABDARÚGÁS - VB-2022

Az európai klubok kompenzációt akarnak

Az európai futballklubok kompenzációt akarnak, amennyiben a nemzetközi szövetség (FIFA) a tervezett november-decemberi időpontban rendezi meg a 2022-es katari világbajnokságot.

"Az egész labdarúgó társadalomnak nagy kihívást jelent a 2022-es vb időpontjának megváltoztatása" - jelentette ki Karl-Heinz Rummenigge, az európai egyesületeket tömörítő szervezet (ECA) vezetője. "Az európai kluboktól nem várható el, hogy a változtatással járó jelentős veszteségeket átvállalják. Azt várjuk, hogy kompenzációt kapjanak".
Az európai profi ligákat tömörítő szervezet (EPFL) sem ért egyet a FIFA munkacsoportja által kedden javasolt novemberi-decemberi időponttal, mondván ez hatalmas károkat okozna a bajnokságoknak.
A végső döntést a FIFA végrehajtó bizottsága hozza meg március 20-án, a zürichi ülésén. Az eredeti, június-júliusi időpontot már a helyszínkiválasztás után sokan támadták a várható nagy melegre hivatkozva. A munkacsoport kedden elvetette a nyári rendezést, akárcsak az európai klubok (ECA) és az európai profi ligák (EPFL) által javasolt május környéki időpontot.