2024. május 2., csütörtök

Jövőre egymilliárdhoz közeli bevétel

A költségvetés ismertetője Magyarkanizsán

Két részben tárgyaltak a 2015-ös költségvetésről Magyarkanizsán, elsőként az intézmények képviselőivel, akik közvetlenül érintettek a költségvetés kérdésében, majd pénteken a városháza dísztermében közvitát rendeztek, amely a lakosság érdeklődésének híján sem maradt el. A költségvetési terv kidolgozása eltér az eddigiektől, a felhasználóknak programorientált költségvetési tervet kellett kidolgozniuk. A szakmai részt Domonkos Tibor, a költségvetési, pénzügyi és helyi adóigazgatási főosztály vezetője ismertette.

– A jövő évi költségvetés 968 millió dinár lesz, emellett egyéb eszközöket is terveztünk, és olyanokra is számítottunk, amelyek fölsőbb szintekről érkeznek.

A költségvetési rendszerről szóló törvény értelmében már évek óta esedékes volt, hogy az idei évtől programköltségvetést kell kidolgozni. Vannak programaktivitások, amelyek elsősorban az adott intézmény működésére vonatkoznak, és a programaktivitások alatt vannak projektumok, azok különböző beruházások, akciók, rendezvények. Ezekhez a különböző projektumokhoz, programokhoz kellett minden intézmény esetében célokat hozzárendelni, s úgynevezett indikátorokat, mérőeszközöket, amellyel a cél megvalósulását mérni lehet. Ezeket az indikátorokat egy év elmúltával vissza lehet nézni, és ki lehet számolni, hogy mennyiben valósultak meg a kitűzött célok – mondta Domonkos Tibor.

A 2015-ös évi költségvetés december 29-én kerül a képviselő-testületnek elé. A tervezet elérhető a község hivatalos honlapján.

Az érdeklődők írásban, postai úton vagy elektronikus formában tehetnek fel kérdéseiket, vagy oszthatják meg véleményüket legkésőbb december 28-áig. A leveleket a közigazgatási hivatal ügyfélfogadó irodájában adhatják át személyesen, vagy a dtibor@kanjiza.rs e-mail címre írhatnak.