2024. április 18., csütörtök

Lenne vevő a Szabadkai Rádióra

A Harmadik Szerbia párt tagja venné meg a szabadkai és a topolyai rádiót

Van érdeklődő a Szabadkai Rádióra, amelynek magánosítását idén augusztusban hirdette meg a Privatizációs Ügynökség. Mint azt Németh Ernő, a magyar szerkesztőség főszerkesztője lapunknak elmondta, annyit tud csak mondani, hogy a hír igaz, de részleteket az érdeklődővel és az ügy menetével kapcsolatban egyelőre nem tud közölni.

Kerestük a Szabadkai Rádió igazgatóját, Ljubiša Stepanovićot is, azonban, azt az információt kaptuk, hogy a héten már nem tudjuk elérni, hivatalos útra utazott.

Nem hivatalos információink szerint a potenciális vásárló egy bizonyos újvidéki illetőségű Danijel Kulačin, aki a közvélemény számára onnan ismert, hogy párttársa, a város kulturális megbízottja, civil szervezete számára jóváhagyott 4,5 millió dinárt.

Danijel Kulačin, egyébként a Harmadik Szerbia párt tagja és titkára is volt, a Feedback Consulting & New Media Production Kft. tulajdonosa, amely a kiadója a Novine novosadske nevű hetilapnak, ami pedig nem titkoltan a Harmadik Szerbia szócsöve.

Danijel Kulačin és felesége arról ismertek, hogy fantomszervezeteket hoznak létre, amelyeken keresztül támogatást kapnak különböző projektek megvalósítására. Így jutott Kulačin a Sajkásköz fejlesztéséért civil szervezeten keresztül, felesége, Paracki Teodóra pedig a Napsugár Magyar Kultúrkör nevű civil szervezeten keresztül összesen 4,5 millió dinár önkormányzati támogatáshoz Újvidéken.

Danijel Kulačin, mint megtudtuk, a Szabadkai Rádió mellett a topolyai Régió Rádiót is megvásárolná.