2024. április 28., vasárnap

Hétéves a Mosolytábor Tóthfaluban

Harmincöt általános iskolás korú gyermek vett részt idén a magyarkanizsai Szociális Központ által szervezett Mosolytáborban. A tábor, ahogyan a neve is mondja, elsősorban azért van, hogy mosolyt és derűt csaljon a gyermekek életébe, akik immár hetedik éve jöhettek táborozni a tóthfalui Ifjúsági Központba, mely hagyományos helyszíne már a tábornak. A résztvevői ezúttal is a Szociális Központ szolgáltatásait igénybe vevő, szociális hátránnyal küzdő, testi vagy értelmi fogyatékos személyt gondozó családok gyermekei voltak, akiknek a legtöbb esetben ez a tábor jelenti az egyetlen lehetőséget a kirándulásra, nyaralásra, és egyáltalán a minőségi időtöltésre.

A tábor tulajdonképpen folytatása annak a munkának, amelyet egész évben a Fészek napköziben tartanak. A nevelők arra törekszenek, hogy itt is játékos formában fejlesszék a gyermekek képességeit, így a programban helyet kap a sport, a tánc, a mozgás, a rajzolás. Az idei tábor nevelői név szerint: Raffai Tímea okl. szociális munkás, Pilisi Ildikó asszisztens, Ladócki Janka, okl. pszichológus, Milutinovics Orsolya asszisztens, Pilisi Rita asszisztens, a gyerekekkel való foglalkozásokon pedig a Szociális Központ dolgozói, pedagógusok, pszichológusok, gyógypedagógus-asszisztensek, volontőrök is részt vettek.

A Mosolytábor szervezői hálájukat fejezték ki azoknak, akik hozzájárultak a tábor létrejöttéhez, külön kiemelve az önkormányzat támogatását. A tóthfalusi Mosolytábort Csikós László államtitkár is meglátogatta a múlt hét során, s elmondta, hogy mivel az állami intézmények munkaerőstopja a szociális szférát is érinti, így azok, akiket meghatározott időtartamra alkalmaztak, nem folytathatják a munkájukat, így a jövőben majd pályázatok útján a civil szervezetek támogatásával kell pótolni a keletkezett űrt, hogy a hátrányos helyzetű gyermekekkel való munka folytatódni tudjon.