2024. április 18., csütörtök

Magyar beruházót várnak Szerbcsernyén

Čedomir Janjić, Nagybecskerek alpolgármestere és Ivan Dević, a polgármester gazdasági tanácsadója hétfőn részt vett a Simon vállalat székesfehérvári gyáravatóján. A gépkocsigyártásnál használt alkatrészeket gyártó magyar cég, amely Szerbiában Simon plastik néven van jelen, Szerbcsernyén szándékozik üzemet nyitni. A tervezett beruházás sokat jelentene a fejletlen határ menti vidéken élők számára.

A székesfehérvári üzemavatáson jelen volt Orbán Viktor magyar miniszterelnök, aki elismerően szólt a Simon vállalat abbéli döntéséről, hogy a közép-bánáti régióban épít új üzemet. Hangsúlyozta, hogy támogatásra számíthatnak azok a magyarországi vállalatok, amelyek Szerbiában szándékoznak beruházni.

A nagybecskereki önkormányzat tisztségviselők jelentősnek tartják a gyáravatón megvalósított üzleti beszélgetéseiket, hiszen fontos információkat cseréltek magyar, német és japán üzletemberekkel is, akik március végén Nagybecskerekre látogatnak. Nagybecskerek Városát a Financial Times világgazdasági magazin besorolta a tíz legjobb beruházási távlatú európai város közé. A rangos elismerés átadása március 12-én lesz a francia Cannes-ban.