2024. április 18., csütörtök

Bojan Mijatov lemondott!

A Nagybecskereken tevékenykedő tréner nem vállalja tovább a Proleter és a válogatott szakmai irányítását

Az idei év eddigi legnagyobb „bombája” nyilván Nagybecskereken robbant: lemondott minden edzői funkciójáról Bojan Mijatov, a bajnok Proleter vezetőedzője, a szerbiai válogatott szövetségi kapitánya. A fiatal szakember a szerb sajtónak szűkszavú hivatalos közleményt diktált le, a Magyar Szónak azonban elárulta:

– Szakmai ellentétek feszítették a dolgokat, s abban az irányban, amelyben halad az egész, én nem akartam részt venni. A klubnak december végén volt közgyűlése, amelyen nemcsak én, hanem az elnök Dragan Vulešević is megköszönte az eddigi együttműködést, s a tapasztalt Đorđe Miolski sem akar részt venni a további munkában. Ugyanakkor a szövetségi kapitányi posztról is lemondtam, s erről értesítettem az elnököt, Željko Trajkovićot.

A válogatott viszont nem maradhat irányító nélkül, hiszen hamarosan megkezdődik az alapozás.

– Ideiglenesen az előttem ténykedő kapitány, Sreten Damjanović irányítja a válogatottat, mindaddig, míg nem írják alá a szerződést a kiszemelt bolgár Sztojan Dobrevvel. Ő szerintem nem rossz választás, hiszen a volt felnőtt Európa-bajnok két olimpiai ciklusban, 8 évig jól irányította a bolgár csapatot.

Veled mi lesz?

– Nagybecskereken igazgatója vagyok a Sportlétesítmények Közvállalatnak, ott vannak teendőim. Újra edzésbe álltam, de nem szeretnék a Proleterben versenyezni, így majd meglátjuk, mi lesz.