2024. április 25., csütörtök

A Telep napja

Először rendezték meg Újvidéken, a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban a Telep napja elnevezésű rendezvényt, amely azzal a nem titkolt ambícióval indult útjára, hogy hagyománnyá nője ki magát.

Részlet a Színes Szilánkok Diákszínpad előadásából (Fotó: Dávid Csilla )

Részlet a Színes Szilánkok Diákszínpad előadásából (Fotó: Dávid Csilla )

A kora délután kezdődő rendezvény több részből állt, és minden korosztály részt vett a műsorban. Váltogatták egymást az óvodások, az újvidéki Dunavirág óvoda kicsinyei fellépésére sokan voltak kíváncsiak, szinte megtelt a terem, de a Színes Szilánkok Diákszínpad előadása is telt ház előtt zajlott. Mosonyi Alíz Csipkerózsikáját Tóth Laura rendezte. A legkisebbek a nap folyamán részt vettek egy Ki mit tud? versenyen, majd az általános iskolák ifjú sztárénekesei léptek fel, valamennyien a népszerű Sulisztár díjazottjai. Ezt újabb zenés műsor követte, melyben többek között Perišić Dianna énekelt versekkel szórakoztatta a közönséget. Az estet Bara party együttes hangversenye zárta.

A rendezvényt gazdagította, színesebbé tette a kirakodóvásár, ahol cukorkától kezdve az újvidéki Fórum Kiadóház könyvein át kedves kézimunkákból, festményekből lehetett válogatni.

A telepi nap szervezője a Vajdasági Magyar Szövetség telepi helyi szervezete és az újvidéki Petőfi Sándor MMK volt.

A részvevőkkel folytatott beszélgetésekből leszűrve valamennyien dicséretesnek tartják az ötletet, de legtöbbjük szerint a következő években még csiszolni kellene a rendezvényen, a szervezésen, hogy a mostaninál sokkal pörgőbb legyen, ugyanis egyik-másik fellépésen, szereplésen igen kevés közönség volt. Egy ilyen nagyszabású rendezvényhez minden bizonnyal a mostaninál komolyabb pénzügyi háttér is szükségeltetik.