2024. május 14., kedd

Nyáron megnyílik a Női strand

A felújított épületben tanácskozásokat is szerveznek majd
A móló felújítása még várat magára

A móló felújítása még várat magára

Annak ellenére, hogy tavaly májusban azt tervezték, hogy miután ősszel befejeződnek a palicsi Női strand felújítási munkálatai, meg is nyitják az épületet, erre még mindig nem kerülhetett sor. A külső munkálatok ugyan befejeződtek, az épület belső installációs munkálatainak elvégzésére az idén kerül sor. A közbeszerzési eljárás előkészítése folyamatban van, miután kiválasztják a kivitelezőt, megkezdhetik a hátramaradt munkálatokat is.

A felújított épület

A felújított épület

– A köztársasági költségvetésből 13 millió 125 ezer 700 dinárt különítettek el a Női strand felújító munkálatainak negyedik fázisára. Ebből az összegből 3 millió 125 ezer 700 dinárt tavalyról hoztunk át, ugyanis az építési munkálatokat sikerült olcsóbban elvégezni, mint amennyivel számoltunk. Erre az évre pedig 10 millió dinárt különítettek el a költségvetésből. A rendelkezésünkre álló pénzösszegnek köszönhetően az épület központi részét, vagyis azt a részét, ahol a felújítás előtt is vendéglátóipari létesítmény működött, sikerül majd rendeltetésének megfelelően már az idén működésbe helyezni – tudtuk meg Jasmin Šečićtől, a Park Palics Kft. igazgatóbizottságának elnökétől. Hozzátette: – Az új térfelosztás szerint a földszinti vendéglátóipari tartalom mellett, ez a rész rendelkezik majd egy emeleti tárgyalóteremmel is, ami éveken keresztül üresen állt. Igazából úgy képzeltük el, hogy a Vigadó épületének működésbe helyezésekor a tanácskozások idején ezt az épületet is be lehet majd vonni ezekbe a tevékenységekbe – mondta.

Részlet

Részlet

Jasmin Šečićtől megtudtuk, nagy az érdeklődés Palics iránt, ahol elsősorban a kongresszusi turizmust lehetne fejleszteni. Egy korábbi elképzelés szerint Palicson egy kongresszusi központot szerettek volna létrehozni, amelynek a feladata a tanácskozások koordinálása lett volna.

Jasmin Šečić

Jasmin Šečić

– Sajnos a városi Idegenforgalmi Szervezet felhagyott a kongresszusi központ létrehozása körüli tevékenységekkel. Reményeim szerint ugyanakkor mihamarabb sorba veszik, és miután létrehozzák a kongresszusi központot, a kongresszusi turizmus is nagyobb hangsúlyt kap majd – emelte ki Šečić.
Ehhez azonban be kell fejezni a munkálatokat a Női strandon. Az idén az épület belső munkálatainak befejezésére kerül majd sor, az elektromos áram, a vízvezetékek, a szennyvízelvezetés kiépítésére, valamint a fűtés megoldására. Az épületben gázfűtés működik majd – tudtuk meg az igazgatóbizottság elnökétől. Emellett, külső, kisebb munkálatokra is sor kerül, például fedőréteget húznak a betonalapzatra, valamint az épület jobb és bal oldali részének festése is várat még magára. Továbbá a móló felújítását is sorba kell venni, hiszen rendkívül rossz állapotban van.
– Miután a munkálatok véget érnek, átadhatjuk rendeltetésének, vendéglátóipari tevékenységeknek az épületet. A megszabott ütemterv szerint erre a palicsi filmfesztivál megnyitójának környékén kerül sor, vagyis az épületet a rendezvény alatt ki is próbáljuk – emelte ki Šečić. Hozzátette: – Miután a kormány is jóváhagyta a Park Palics vállalat ez évi működési tervét, a vállalat most készíti elő a közbeszerzési pályázatot, majd miután kiválasztjuk a kivitelezőt, a felújítás utolsó fázisára is sor kerülhet – mondta.