2024. április 25., csütörtök

Őszre iskolába indulok. Már nagy vagyok!

Tisztelt Szülők!

Komoly és örömteli kihívás előtt állnak. Iskolába indul gyermekük és - bizonyos értelemben - velük együtt Önök is.

Ünnep ez minden családban, ünnep ez minden közösségben. A nemzeti közösségben is. Féltő ünnep. Ilyenkor tudjuk górcső alá venni hányadán is állunk önmagunkkal. Hányan is vagyunk, akik nyelvünket, kultúránkat éltetik és ápolják, hányan is vagyunk, akik a magyar közösséghez tartozónak élik meg magukat és utódaikat.

Szeretnénk Önt is és gyermekét is ebbe a táborba tudni, ebben a táborban köszönteni.

A Magyar Nemzeti Tanács, a szerbiai magyarok választott Önkormányzata átfogó beiskolázási programot készített, amellyel a magyar oktatás hatékonyságán túl, számos kedvezményt, előnyt kínál azoknak, akik magyar osztályba iratják gyermeküket.

Közvetlen kedvezmények, támogatások, amelyek csak a magyar nyelven tanulóknak elérhetőek:

Oktatás-nevelési támogatás: Megközelítőleg évi 75 Euró-s támogatásban részesül minden iskolaelőkészítő óvodás és iskolás a CMH irodák közreműködésével.

Elsősök külön beiskolázási csomagja: Minden olyan elsős, aki idén magyar tannyelvű osztályba indul, értékes (kb. 40 Euró értékű) tanszercsomagot kap a Magyar Nemzeti Tanácstól, amely a hangszertől, a képzőművészeti felszereléstől kezdve szinte mindent tartalmaz, ami az iskolakezdéshez szükséges.

Iskolabusz program: Elsősorban azoknak az elsős kisdiákoknak szervezzük meg, akik a lakóhelyükön kívül járnak magyar osztályba. Ingyenes, biztonságos az otthontól az iskoláig szállító iskolabuszt biztosítunk.

 További tájékozódás céljából forduljon az MNT Közigazgatási Hivatalához az alábbi elérhetőségek egyikén:

Magyar Nemzeti Tanács

Cím: Ago Mamužić u. 11/II.

24000 Szabadka

Tel.: 024/524 – 534

e–mail: office@mnt.org.rs

Honlapcímünk: www.mnt.org.rs