2024. május 18., szombat

Közvetlen vasúti szállítási útvonal Kína és Szerbia között

A Milšped csoport, a régió vezető áruszállítási és logisztikai vállalata közölte: együttműködési szerződést írt alá a kínai Shijiazhuang International Land Port céggel annak alkalmából, hogy a kínai Hopej tartomány rangos képviselőinek jelenlétében közvetlen útvonalon (nem pedig az eddigi, Európán keresztül vezető vonalon) megérkezett Szerbiába az első kínai tehervonat.

„Stratégiánkban kulcsszerepet játszik az intermodális szállítás és vasút, nemcsak a gazdasági hatékonyság miatt, hanem azért is, mert így csökkenthető az ökológiai ráhatás. Ilyen innovatív hozzáállással tesszük lehetővé Kína és Szerbia között a gyorsabb, megbízhatóbb és környzetvédelmi szempontból elfogadhatóbb áruszállítást” – jelentette ki Nebojša Krivokuća, a Milšped csoport vezérigazgatója. (Az intermodális árufuvarozás lényege, hogy az árukat egy rakodási egységként – pl. konténer, cserefelépítmény vagy félpótkocsi –, külön kezelés nélkül, különböző szállítási módok – közút, vasút, vízi vagy légi út – kombinációjával szállítják.)

A Milšped csoport a hozzá tartozó M BOX terminals bevonásával tavaly indította el Szerbia új intermodális kapcsolatát, a Niš–Wells–Niš öszeköttetést, amely megnyitja az utat az ügyfeleknek a nyugat- és közép-európai piac felé.