2024. július 20., szombat

Az eddigieknél is színvonalasabb rendezvények

Meghosszabította partnerségét az Újvidéki Vásár és a tartomány

Az Újvidéki Vásár dísztermében tegnap együttműködési szerződést írt alá Nenad Ivanišević tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár, valamint Nikola Lovrić, az Újvidéki Vásár vezérigazgatója, meghosszabbítva ezzel a korábbi sikeres partneri kapcsolatot.

Nikola Lovrić elmondta, örömmel tölti el, hogy az Újvidéki Vásár és a Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság az idén is folytatja kiváló kapcsolatát és együttműködését.

– Az idei év kihívásokkal van teli, mivel az Újvidéki Vásár, mint felelősségteljes intézmény támogatja az Expo 2027 kiállítás megszervezését. Minden rendezvényünknek az eddigieknél is színvonalasabbnak kell lennie. Fontos, hogy a külföldi vendégek otthon érezzék magukat, és odahaza szép élményekről meséljenek Újvidékről és Szerbiáról. Mint minden sikeres sportoló, szeretnénk minden mérkőzést lejátszani, és győzni annak érdekében, hogy eredményekről számolhassunk be. Az Újvidéki Vásár mérkőzései nem nehezek, mivel tőlünk csupán azt várják, hogy jó házigazdák legyünk. Számunkra minden rendezvény, vendég, résztvevő, kiállító, látogató egyaránt fontos. A 91. Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítás az idén is kiemelt jelentőségű. A tartományi titkárság az idén is számos rendezvényen jelen lesz, és ennek nagyon örülünk. Remélem, hogy az Újvidéki Vásár az idén is sikeres eredményekről számolhat be – fejtette ki Lovrić.
Az előttünk álló rendezvényeket ismertetve elmondta, hogy az Útmutatók elnevezésű nemzetközi oktatási vásárt március 21-e és 23-a között rendezik meg. A 91. Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítás május 18-ától május 23-áig tart. A 56. Nemzetközi Vadászati és Halászati Vásárt, valamint az Ökológiai Kiállítást október 2-a és október 6-a között, az idegenforgalmi kiállítást pedig november 28-a és november 3-a között rendezik meg.

Nenad Ivanišević tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár elmondta, a tartományi titkárság számára nagy öröm, hogy továbbra is együttműködhet az Újvidéki Vásárral.

– Nincs jobb hely a rendezvények megszervezésére Vajdaság területén az Újvidéki Vásárnál. Itt szervezik ugyanis a legjobb, legszínvonalasabb kiállításokat. A tartományi titkárság az idén legalább négy rendezvény szervezését támogatja. Ezek: a 91. Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítás, az idegenforgalmi kiállítás, az Üzleti mesék elnevezésű konferencia és az Újvidéki Sörnapok. Ezenkívül bejelenthetem, hogy a tartományi titkárság az egyetemistákkal és a vállalkozókkal először szervez kiállítást fiatal vállalkozók számára. A tartományi titkárság ugyanis fontosnak tartja bemutatni és népszerűsíteni a fiatalokat. Az előttünk álló rendezvények mindenképpen hozzájárulnak a gazdasági növekedéshez, de az idegenforgalom fejlesztéséhez is, hiszen évente rengeteg turistát vonzanak.
 

Nyitókép: Nikola Lovrić és Nenad Ivanišević aláírja az együttműködési megállapodást (A tartományi kormány felvétele)