2024. május 20., hétfő
IZBORI 2023

Moramo se ujediniti za zajednički cilj!

SVM je održao sastanak sa lokalnom zajednicom u Senti

Savez vojvođanskih Mađara održao je u sredu popodne sastanak sa lokalnom zajednicom u sali gradske kuće u Senti. Događaju su prisustvovali dr Balint Pastor, v.d. predsednika SVM-a, Sebastian Stantić, kandidat za narodnog poslanika, Jožef Tobiaš, kandidat za narodnog poslanika.

Hajnalka Buranj, predsednica opštinske organizacije SVM-a u Senti, istakla je značaj ovih izbora. Sebastian Stantić je izvestio o investicijama koje su se desile i koje se trenutno odvijaju u gradu.

– Na pokrajinskom nivou, u ovom mandatu, potpisali smo ugovor za asfaltiranje 26 ulica, od kojih će blizu 20 biti završeno ove godine, a u južnom polju bunara izbušili smo tri bunara za pijaću vodu, čime smo garantovali vodosnabdevanje grada čak i u ovim sušnim vremenima.

Proširenje kanalizacione mreže u gradskoj četvrti „Kertek” ove godine je finansirano iz republičkih sredstava. Uspešno smo vratili popularni „Green Future Festival” u grad, koji je važan događaj za mlade, rekao je Sebastian Stantić.

– Niko od nas nije srećan što ljudi ponovo moraju da se zamaraju izborima, ali to nije naša odluka. Prinuđeni smo da ustanemo, to od nas očekuje mađarska zajednica u Vojvodini. Često se čuje da SVM ništa ne radi. Ne daj Bože da mađarska zajednica u Vojvodini sazna kako bi bilo živeti pola godine bez zastupanja interesa u vidu SVM-a u lokalnoj samoupravi, nacionalnom savetu, pokrajini ili republici. Svako ima nekoga koga poznaje ko misli da se njegov glas ništa ne računa, da ni o čemu ne odlučuje. Pre godinu i po dana na republičkim izborima nedostajalo je 65 glasova za šestog poslanika SVM-a. Ovo je stanovništvo jedne manje ulice. Zato je važno da svi kojima je stalo do mađarskog obrazovanja, kulture, javnog informisanja i autonomije u opštini Senta stanu kao jedan čovek iza SVM-a, rekao je dr Balint Pastor.

On je dodao da se pored konkursa za kupovinu kuća Fondacije „Prosperitati”, očekuje se raspisivanje konkursa za poljoprivrednike i mala preduzeća.

Nyitókép: (Foto: Arpad Gergelj)