2024. május 18., szombat

„Green Future” ponovo u avgustu

„Mađar so” je glavni medijski sponzor ove manifestacije u Senti

19. Green Future Festival održaće se od 1. do 3. avgusta 2024. godine u „Nepkertu” („Narodna bašta”) u Senti. Na društvenim mrežama su kružile glasine da festivala neće više biti nakon odlaska Atile Tajtija, ali to se pokazalo netačnim. Organizatori manifestacije potvrdili su vest da njihov prijatelj i bivši kolega i organizator napušta ekipu, ali i pored svega ovoga festival neće prestati sa radom, štaviše, organizatorski tim nastoji da standard podigne još više. Još jedna novina je da je „Mađar so” glavni medijski sponzor.

Oršolja Babi, direktorka festivala, rekla je da nakon uspeha iz prethodnih godina, u 2024. godini opet možemo računati na poznate izvođače, koncerte i prateće programe.

– Prodaja ulaznica počinje u subotu, 11. novembra. U prvom kontingentu, u poslastičarnici „Almaši” u Senti će se moći kupiti 100 kompletnih ulaznica po promo ceni od 3.000 dinara.

Green Future Festival (privatna arhiva)

Green Future Festival (privatna arhiva)

– Ulaznice će nakon toga koštati 3.500 dinara, a možete računati i na božićnu akciju 4+1. Ulaznice se prodaju u poslastičarnici „Almaši” i preko naše mreže referenata, kao i do sada. Treba istaći da se za 2023/24. sezonu „Mađar so” pridružio našim glavnim sponzorima kao glavni medijski sponzor. Zainteresovani mogu dobiti sve informacije iz prve ruke, pa vredi pratiti „Mađar so“ i festival na društvenim mrežama, jer se tamo objavljuju najnovije informacije i vesti. Uskoro ćemo objaviti i nazive prvih izvođača, pratite nas na društvenim mrežama da ništa ne propustite!, rekla je Oršolja Babi.

Aktuelni organizacioni tim je dodao da veliku zahvalnost duguju Atili Tajtiju, čoveku koji je sa dva prijatelja osmislio festival 2013. godine, i od tada su vodili manifestaciju kroz vatru i vodu u cilju stvaranja kvalitetnog program za mlade. Organizatori su istakli da osećaju da mu duguju obećanje, odnosno da će i dalje raditi sa istim entuzijazmom i ljubavlju, i da će nastaviti organizovanje festivala.

Prošle nedelje, tim iz „Green Future Events”-a posetio je sedište kompanije „Mađar so” u Novom Sadu, gde su se sastali sa Edvinom Erdedi, v.d. direktora „Mađar soa” i predstavnicima ovog preduzeća. Pregovori su završeni uspešno, pošto su se učesnici dogovorili o svemu, pa su u jedni u drugima našli stalnog partnera.
Edvina Erdedi je rekla, da su je atmosfera koju je doživela na sastanku, kao i entuzijazam sa kojim je stigao mladi tim „Green Future Events”-a veoma inspirisali.

– Osećam da smo i u proteklom periodu uspeli da nađemo put koji nam je omogućio da pronađemo zajednički glas sa pripadnicima mlađe generacije, zahvaljujući čemu smo se trudili, da ih nenametljivo, koristeći mogućnosti koje su nam dostupne, navedemo da zavole „Mađar so”, koji sledeće godine puni 80 godina. Mislim da je činjenica, da organizatori jedne od najpopularnijih muzičkih manifestacija među mladim vojvođanskim Mađarima, u nama, i našim vrednostima koje zastupamo vide budućeg saveznika, svakako jedan pozitivan znak za našu radnu zajednicu, tako da smo sa velikom radošću prihvatili inicijativu da budemo medijski pokrovitelji manifestacija „Green Future” i „Lake Fest”. Na sastanku je izrečeno mnogo dobrih ideja i naprednih razmišljanja, tako da već sada možemo biti sigurni da će, pored popularizacije festivala u klasičnom smislu, na događajima biti prisutni i saradnici „Mađar soa”, pošto nam je u planu, između ostalog, i realizacija jedne lokacije koja će praktično biti vezana za „Mađar so”. U poslednje vreme na našim onlajn platformama objavljujemo sve više audiovizuelnih elemenata, koji su takođe veoma popularni kod ove starosne grupe, pa će, na primer, mladi vojvođanski Mađari koji vole žurke moći da nalete na tim iz „Mađar so ekstra” produkcije više puta tokom leta, rekla je Edvina Erdedi.

Nyitókép: Rukovodstvo „Mađar soa” i predstavnici „Green Future Events”-a pronašli su stalnog partnera jedni u drugima