2024. április 30., kedd

Čitati je dobro, a pomoći još bolje

Novosadsko pozorište već tradicionalno povodom praznika organizuje humanitarnu akciju - i ove godine će biti bazar knjiga u predvorju pozorišta. Valentin Vencel, direktor pozorišta, nam je objasnio da bude oko 650 knjiga na bazaru, a prihode od tih knjiga poklanjamo školi Dr.Milan Petrović, školi koja se bavi đacima sa posebnim potrebama.

-Cilj akcije je da se pomogne onima kojima je to neophodno. Školu Dr.Milan Petrović pohađa 1200 đaka sa posebnim potrebama. U ovoj školi se odvija veoma naporan rad na visokom nivou. Novosadsko pozorište sa prikupljenim simboličnim iznosom podržava rad jednog veoma važnog instituta. Prikupljen iznos od knjiga, drugog dana je dostigao 30 hiljada dinara. U ponudi su knjige i na srpskom i na mađarskom jeziku, paleta knjiga iz svetske književnosti.

-Obradovala me je ova akcija. Po meni, najbilje je to što mogu doneti neke knjige, a mogu i naći neke koje me zanimaju - rekla je Melita Vukadinović. Cena knjga za decu je 100, a za odrasle 200 dinara. Knjige su donirali gledaoci Novosadskog pozorišta, ali su i neke institucije podržale ovu humanitarnu akciju.

Izdavačka kuća Forum je bazaru donirala 74 knjige. Akcija traje do nedelje, ali i tokom sledeće nedelje, prilikom proba predstave II Eduard, kao i na večeri same predstave, gledaoci će imati priliku da kupe knjige.