2023. december 5., kedd
VÁLASZTÁSOK 2023

Minden segítség jól jön

Zentagunarason is kiosztották az MNT babacsomagjait

Tegnap délután a zentagunarasi művelődési ház nagyterme gyermekzsivajjal telt meg. A Magyar Nemzeti Tanács és a magyarországi Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által biztosított babacsomagokat osztották ki. Ez alkalommal a 2020 januárja és 2023 márciusa között született gyermekek családjai részesültek támogatásban. Az ünnepélyes átadáson jelen volt többek között Crnkovity Gábor az MNT képviseletében, Szatmári Adrián, Topolya község polgármestere, Fekecs József, a helyi közösség tanácsának elnöke és Sípos Hajnalka, a VMSZ Női Fórumának elnöke.

– Nagyon fontos, hogy a magyar kormány figyel ránk, és a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának jóvoltából kapják a családok ezeket a csomagokat, hasonlóan a beiskolázási támogatáshoz. A magyar kormány számára nemcsak a magyarországi gyermekek fontosak, hanem a határon túli magyar gyermekek is. Elmondhatom, hogy nagyon jó dolog, hogy onnan is figyelnek ránk, és jó érzés, hogy a gyerekek kapnak ilyen csomagot. Ez a támogatás nagyban segíti a kisgyermekes szülők mindennapjait, és nagyon jó, hogy egy kis odafigyelést és anyagi támogatást is kapnak – fogalmazott Crnkovity Gábor.

A zentagunarasi helyi közösség is támogatja az újszülöttek családjait.

– Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy 45 csomagot tudtunk kiosztani az elmúlt három évre. Azért fontos ez a csomag, hogy a szülők lássák: érdemes gyermeket vállalni, érdemes odafigyelni a magyarságunkra, és érdemes hangsúlyt fektetni nemzeti öntudatunkra. Mint ahogy a legtöbb nemzet a régiónkban, a magyar is fogy. Zentagunarason viszont nagyon sok fiatal telepedett le, és sok fiatal vállalt második, sőt harmadik gyermeket is. Nagyon jó, hogy figyel rájuk a Nemzetpolitikai Államtitkárság, és figyelemmel kíséri őket az MNT is. Fontos megemlíteni, hogy a helyi közösség is követi ezt, és minden évben kis csomagokat oszt ki. Ez jelképes csomag, ugyanis vásárlási utalványt adományozunk 10 ezer dinár értékben minden újszülöttnek. Ezt a szülők igény szerint levásárolhatják. Úgy gondolom, hogy a szülőknek minden egyes segítség jól jön, és remélem, hogy az elkövetkező időkben ezt a segítséget növelni tudjuk – mondta Sípos Hajnalka.

Nyitókép: Lakatos János