2024. június 17., hétfő
NYUGAT-BÁCSKA

Sárga csikó „kupuszini” módra

Szombaton a bácskertesi (kupuszinai) Sturcz József Színjátszó Csoport bemutatta Csepreghy Ferenc és Sulhóf József szerzőpáros Sárga csikó című kétfelvonásos zenés népszínművét. Molnár József többszörösen díjazott rendező elmondta, általában operett, musical, zenés vígjáték szerepel a repertoárukban. 

–  Kellett már egy kis változatosság. Ezt az előadást úgy dramatizáltuk, hogy teljesen rólunk szóljon, a kupuszinai hagyományőrző közösség múltját idézze fel. Itt játszódik, helyi tájszólással hangzik a szöveg, itteni történések elevenednek fel, ,,kupuszini” viseletben szerepelnek a színjátszók. A népszínűvel április 7-én a doroszlói Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesület színpadán szerepeltünk, 11-én pedig  a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozóján lépünk a nagyérdemű, illetve a zsűri elé. Számítunk további vendégszereplési alkalmakra is, de mindez majd a darab fogadtatásán, sikerén múlik – hallottuk Molnár Józseftől. 

Limburger Georgina, az előadás egyik női főszereplője a férfi főszereplő édesanyját játssza a színműben. 

– Igazi kihívás ez a szerep, szövegileg nem mondható terjedelmesnek, de csaknem állandó a jelenlétem a színpadon, a játékon van a hangsúly. A bennem, vagyis az általam alakított karakterben lezajló küzdést megjeleníteni szöveg nélkül nagy feladat – mesélte Limburger Georgina.

Nyitókép: A darab bővelkedik drámai fordulatokban (Fotó: L. Móger Tímea)