2024. július 25., csütörtök

Fagyi és bor

Új helyen a Réel csokoládéboltja és fagylaltozója

Megnyitotta új üzletét a Réel csokoládébolt Zentán. Az új helyiség a Fő utca 1. szám alatt található, alig néhány méterre a korábbi fagyizótól és csokoládébolttól, de annál nagyobb, és a termékkínálata is bővebb.

Az ünnepélyes megnyitón a jelenlévőket Lengyel István tulajdonos köszöntötte, aki az üzlethelyiség megnyitását mérföldkőként jellemezte a vállalkozás életében, amellyel a várost is színesítik. Köszöntőt mondott dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke is, aki szerint a Réel csokoládéboltja a világ bármely nagyvárosában megállná a helyét.

– Nemcsak arról van szó, hogy itt helyi és magas minőségű termékeket árulnak, hanem arról is, hogy ezzel a lokálpatriotizmust népszerűsítjük. Ezen túlmenően a környék vállalkozói számára is segítséget jelent ez a bolt, ahol nem csupán csokit és fagyit, hanem bort és kávét is vásárolhatunk.

Hozzátette: a Réel sikeréhez szükség volt kellő bátorságra, egy jó ötletre, valamint a lehetőségre, hogy az ember hivatásszerűen is űzhesse azt, amit szeret.

Újságírói kérdésre elmondta, hogy a Réel sikere azt üzeni a vajdasági magyar közösség számára, hogy vannak olyan vállalkozóink, akik országos sikerre tettek szert.

– Ez a vállalkozás egy hobbiból indult. Messze kinőtték Zenta határait, és mindenhol Zenta hírnevét öregbítik. A Réel csokik ott vannak a belgrádi reptéren és az ország legnagyobb cégeinek ajándékcsomagjaiban egyaránt.

Hozzátette, a sikerhez a jó ötleten és a bátorságon túl közösségi összefogásra is szükség volt, hiszen a Prosperitati Alapítvány és a tartomány támogatásai nyújtottak segítséget a vállalkozás fejlesztéséhez.

Gergely Árpád felvétele

Gergely Árpád felvétele

Lengyel István az új üzlethelyiség kapcsán hangsúlyozta, hogy ott a csokoládé és a fagylalt mellett más helyi termékek is megtalálhatók, úgymint borok, kávék és kerámiák.

– Ezzel bővült a termékkínálatunk. Itt jóval nagyobb helyet tudunk biztosítani a vásárlóinknak, és sokkal kényelmesebb környezetben ismerhetik meg a termékeinket. Az előző üzlethelyiségben csak a csokoládémúzeum marad meg, amelyet a következő hónapokban bővíteni szeretnénk. Az új csokoládébolttal együtt a fagylaltkínálatunkat is sikerült bővíteni, amiben nagy szerepet játszottak a Prosperitati Alapítvány, valamint a tartományi titkárság pályázatai. Ezeknek köszönhetően olyan mértékben korszerűsítettük a fagylaltműhelyünket, hogy technikai felszereltségben az ország legjobbjai között vagyunk, így hosszú távon tudjuk garantálni a jó minőségű fagylaltot a vásárlóinknak.

Andruskó Elizabett régóta kedveli a Réel termékeit, törzsvásárlóként tekint magára.

– A másfél éves kislányom esetében különösen fontosnak tartom, hogy természetes alapanyagokból készült édességeket fogyasszon, amit Zentán és a környéken itt egyedülálló módon biztosítanak. A csokoládék tekintetében nagyon széles a választék, akár cukor- és laktózmentes termékeket is lehet náluk vásárolni, ami szintén nagyon hasznos.

A megnyitón jelen volt Nagy Zita, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője, Czegledi Rudolf polgármester, valamint Sztantity Szebasztián gazdasági ügyekért felelős tanácsos.

Nyitókép: Gergely Árpád felvétele