2024. május 21., kedd

Az idén is megnyírták a birkákat Zentán

A népszerű rendezvény ismét tömegeket vonzott

A megszokottnál hűvösebb idő ellenére is 52 vajdasági, magyarországi, erdélyi és horvátországi főzőcsapat vett részt a zentai vásártéren megtartott 21. Birkanyíró és Birkapörköltfőző Fesztiválon. A rendezvény ezúttal is a zentai Flamenco klub mazsorettjeinek és a Szent Miklós Pálinkalovagrend lovagjainak felvonulásával kezdődött. Ezt követően az egybegyűlteket Kobrehel Ervin, a Zentai Gazdakör elnöke köszöntötte, a rendezvényt pedig Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere nyitotta meg.
Czegledi Rudolf beszédében rámutatott, hogy az esemény kiváló lehetőséget nyújt a birkanyírás mint élő mesterség és a kulináris tudás megmutatására.
– A kézi birkanyírás bemutatásával, a helyi termékek kiállításával, a finom bográcsos ételekkel, a kézművesek szemet gyönyörködtető portékáival együtt igyekszünk felhívni a figyelmet községünkre, közösségünk alkotó erejére. Igyekszünk idecsalogatni a környékbeli és a külföldi érdeklődőket is. Az efféle események is gazdagítják egyre bővülő turisztikai kínálatunkat, és jó szokás szerint tovább öregbítik Zenta és a zentaiak hírnevét – hangsúlyozta a polgármester.
A birkanyíró fesztivál a délutáni órákig eltartott, és akik ott voltak, mind jól érezhették magukat. A népszerű eseményről készített színes riportunkat a hét folyamán olvashatják napilapunkban.

Nyitókép: Gergely Árpád felvétele