2024. május 18., szombat
FELSŐHEGY

Állt a fényes maszkabál

Fölsőhegyen évtizedekre visszanyúló hagyománya van a télbúcsúztató farsangi felvonulásnak. Összefog ilyenkor a falu apraja-nagyja, és egy vidám délelőttöt lop a szívekbe.

Fotó: Gruik Ibolya

Fotó: Gruik Ibolya

Urbán Zsuzsanna, a Zenta községi Stevan Sremac Általános Iskola igazgatója ötödik éve vállalta magára a fő szervezői feladatokat: a fölsőhegyi Nőszervezettel, a Ballangó civil szervezettel, a Cinege óvoda és a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola pedagógusaival, valamint a szülőkkel karöltve az idén is megtartották a farsangbúcsúztató rendezvényt.

Áll a fényes maszkabál – szólt a muzsika a hangszóróból. Síppal, dobbal és nagy zsivajjal vonultak végig a gyerekek az utcákon, hogy aztán friss szalagos fánkot és szomjoltó teát kapjanak a végállomáson az asszonyoktól. És hogy a dicséret se maradjon el – díjakat is osztottak a legmókásabb, legmunkásabb, legpiszkosabb, legötletesebb jelmezekért, ami apukák, anyukák, öregapák, öreganyák, tanító nénik és óvó nénik meg persze ügyes gyerekkezek munkáját dicséri. Íme a névsor: Juhász Jázmin, Tóth Szabolcs, Zsoldos Titanilla, Sáfrány Tibor, Jovanović Nina, Jerotijevity Lázár, Deák Viola és Surányi Bence.