2024. július 15., hétfő

Megbékélésfesztivál szombatig

Ma kezdődik a Megbékélés fesztiválja Újvidéken, Merj megbékélni! jelmondattal tartják meg. A rendezvény szombatig várja színes programokkal az érdeklődőket.

A fesztivált a Kultúremberek Egyesülete szervezi, a fiatalok regionális hivatala (RYCO), a Heartefact alap, a ZFD fórum és az Európai Bizottság regionalizmusért központjának és az Erasmus plus program támogatásával. Ebben az évben a fesztivál öt különböző helyszínen valósul meg Újvidéken, ezek az OPENS helyiségei, a Zenit könyvkereskedés, az Arena Cineplex mozi, az Újvidéki Színház és a Gerila Bar.

A program számtalan érdekességet tartogat a látogatóknak, például nyári iskolát (a nyugat-balkáni fiatalok műhelyét), beszédprogramokat (tribünöket, panelbeszélgetéseket, közvitákat...), kulturális, művészi tartalmakat (kiállításokat, filmvetítéseket, előadásokat, koncerteket és könyvbemutatókat). Szerveznek beszélgetések a művészetről, a békülésről, a gyűlöletbeszédről, történelemről, tanító jellegű stand up humoristák lépnek fel, és többek között megtekinthető lesz az Urbán András rendezte, Neoplanta című előadás is az Újvidéki Színházban.

A fesztivál ideje alatt minden program ingyenesen lesz megtekinthető.