2024. július 21., vasárnap

Bicikliverseny a város szívében

Korábban már hírt adtunk arról, hogy a Gran Fondo Novi Sad 2024 elnevezésű nemzetközi kerékpárverseny miatt a hétvégén korlátozások bénítják meg a belváros gépjárműforgalmát. A rangos megmérettetést Maja Gojković, a tartományi kormány elnöke nyitja meg vasárnap 10 órakor a Mihajlo Pupin sugárúton, a báni palota előtti platón. A verseny európai szintű, a Duna folyóhoz kötődik, két futamból áll: egy 77 és egy 100 kilométeres szakasz megtételéből. Mindkettő a szerémségi oldalt is érinti azért, hogy a versenyzők az emelkedőket is megmászhassák, a pálya tervezői 1200, illetve 1500 méteres emelkedést kalkuláltak számukra.

A belváros szűk kis utcáiban már tegnap kikészítették az autózást tiltó
táblákat, ma és holnap, a verseny és a szervezés dinamikájának függvényében kerülnek kihelyezésre (Fotó: Szeli Balázs felvétele)

A belváros szűk kis utcáiban már tegnap kikészítették az autózást tiltó táblákat, ma és holnap, a verseny és a szervezés dinamikájának függvényében kerülnek kihelyezésre (Fotó: Szeli Balázs felvétele)

Az újvidékiek számára talán fontosabb az az információ, hogy a forgalomkorlátozást több szakaszban alkalmazzák a Mihajlo Pupin sugárúton, az Ismeretlen hős terén, a Pionír utcában, a Jovan Đorđević utca egy szakaszán, vagyis a báni palota átjárójától a Mihajlo Pupin sugárútig terjedő részig, a Mišić vajda utcában, a Stevan Branovački és az Ilija Vučetić utcákban, a Sonja Marinković utca egy részében, a Mišić vajda utcától a Mihajlo Pupin sugárútig húzódó szakaszon, a Jovan Bošković utcában, a Stevan Branovački utca és a Mihajlo Pupin sugárút közti szakaszon, valamint a péterváradi hídon.

A kerékpárosok Péterváradon a Nikolaj püspök utcában és a Kamenicai úton, valamint Kamenicán a Putnik vajda utcában, a Jovan Zmaj tér körül és a Karađorđe utca egy szakaszában is tekernek majd. A verseny miatt a városi buszok is ideiglenesen megváltozott útvonalon közlekednek, a 3-as, 6-os, 9-es, 9А, 60-as, 61-es, 62-es, 63-as, 64-es és 69-es számú járatok ma, szombaton, az 1-es, 8-as, 3-as, 6-os, 9-es és 9А, 12-es, 60-as, 61-es, 62-es, 63-as, 64-es, 68-as, 69-es,72-es, 73-as, 74-es és 86-os számú járatok pedig vasárnap szállítják majd utasaikat megváltozott útvonalakon. A 71-es, 76-os, 77-es, 78-as, 79-es, 80-as, 81-es és 84-es számú buszok vasárnap 9.30 és 13.30 között egyáltalán nem fognak közlekedni.

Nyitókép: Szeli Balázs felvétele