2024. április 18., csütörtök
KÖRKÉRDÉS

Szerelmes történetek nyomában

Bálint-napra készülve minden évben megszervezik a városban a Szerelemfesztivál elnevezést viselő rendezvénysorozatot. Ennek részeként a hétvégén Szerelmes városnézés keretében az idegenvezető azokról az emberekről mesélt az érdeklődőknek, akiknek szerelmi története szervesen beleépült Újvidék történelmébe. Városunk létrejötte és fejlődése során több olyan pár nevével is találkozunk, amelyek szerelmi vonalon (is) bekerültek Újvidék történelmébe, közülük talán a legismertebb az Albert Einstein–Mileva Marić tudóspár, akiknek kapcsolatáról pár évvel ezelőtt még lapunk is közölt egy hosszadalmas sorozatot.

A love story témájával kapcsolatosan megkérdeztük fiataljainktól, hogy ők szeretnek-e szerelmes történeteket hallgatni, nézni, vagy olvasni?

Tóth Brigitta: – Szeretem a szerelmes történeteket, mert általában ezek happy enddel végződnek. Már kiskoromban is szerettem az ilyen jellegű rajzfilmeket, és most is szívesen nézek meg egy-egy könnyű, romantikus filmet, vagy olvasok egy szerelmes regényt. Úgy gondolom, hogy jó néha ilyeneket is olvasni, főként akkor, amikor kicsit lazább olvasmányra vágyunk.

 

Tóth Brigitta

Tóth Brigitta

Varga Laura: – Inkább a krimi műfaját kedvelem. Ugyanakkor szinte minden filmbe, vagy könyvbe beleszőnek szerelmi szálakat. Olykor én is megnézek egy-egy romantikusabb filmet, vagy színdarabot. A könyvekben viszont inkább elkerülöm az ilyesmit.

Varga Laura

Varga Laura

Szűcs Ildikó: – Gyakran nézek romantikus filmeket, ugyanakkor a nagyon érzelmes dalokat is kedvelem. Megtörténik azonban, hogy néha egy komolyabb filmet szeretnék megnézni, akkor ilyent semmiféleképp sem választok. A szerelmes regények valamiért sosem vonzottak. Számomra ezek a művek túl sok érzelmes leírást és valótlan eseményeket tartalmaznak.

Szűcs Ildikó

Szűcs Ildikó