2024. február 28., szerda

Újvidék a rokkantaké is

Az Egység Művelődési Állomáson tegnap megemlékeztek a rokkantak világnapjáról, a Milan Petrović különleges iskola tanulóinak fellépésével. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Milan Đurić polgármester is, szerinte mindennap tennünk kell valamit közösségünkért, kiteljesedésünkért, és azért, hogy a legtöbbet hozhassuk ki magunkból.

– Szeretnénk cselekedéseken keresztül építeni Újvidéket, közös otthonunkat. Ezen az úton a fogyatékkal élő, különféle képesítésű polgártársaink különböző akadályokkal szembesülnek. Önkormányzatunk szakrészlegein keresztül tervszerűen igyekszünk városunkat akadálymentessé tenni számukra. Az idén például 9 millió dinárt fordítottunk a rokkant személyek sportszervezkedésének támogatására. A limáni egészségház felújítása példamutató beruházásnak bizonyult az akadálymentesítés terén. Köszönettel tartozunk a társadalmilag felelősségteljes vállalatoknak, amelyek különböző, mozgáskönnyítő eszközöket adományoznak – mondta a polgármester.

Hozzátette, hogy az utóbbi tíz évben a közlekedési lámpákat a vakok és gyengén látók közlekedését segítő olyan berendezésekkel látták el, amelyek hangjelzéseket adnak.

Elmondta, hogy az országban elsőként Újvidéken nyitották meg a rokkant személyek számára fenntartott irodát, amely immáron egy évtizedes, sikeres működést tudhat maga mögött.