2024. február 28., szerda

Fásítás és levélelhordás

A Városi Kertészet Közvállalat munkásai a napokban 184 facsemetét és bokrot ültettek/ültetnek el a város több pontján. A Venizélosz utcában 61 tölgyfacsemetét, Máriamajoron (Stepanovićevón) 10 kőrist és 5 berkenyét, a Temerini úton 5, a Laza Kostić gimnázium udvarában pedig 3 hársfát ültettek el. A péterváradi híd alatt 100 tőnyi díszbokrot terveznek elültetni. Az előkészítő munkálatok, vagyis a facsemeték, a díszbokrok, valamint a komposztált termőföld csomagolása a közvállalat melegágyában történik, innen szállítják a növényeket a terepre.

A város több pontján a lehullott faleveleket is összegyűjtik a munkások. A Makszim Gorkij utcában, a Futaki út mentén, a Stepa vajda és a Parasztlázadás utcákban, a Miloš fejedelem és a Slobodan Jovanović sugárutakon, valamint a Veljko Petrović utca környékén lévő lakónegyedekben elvégzik a bokrok metszését is.

Emellett a Kornelije Stanković utcában, a körforgalomnál is megmetszik a bokrokat. A limáni Shakespeare utcában, a zöld felületen fém védőállványokat helyeznek el, a Heréskert és Újtelep között elterülő új, városi parkban pedig megjavítják a padokat és a szemeteskukákat.

Nyitókép: mojnovisad.rs