2024. június 21., péntek

Megőrizni a magyarság befolyását

A VMSZ 31 fős listával indul a választáson Törökkanizsa községben

A Vajdasági Magyar Szövetség törökkanizsai községi szervezete hétfő délután adta át a községi választási bizottságnak a közel 500 támogatói aláírást tartalmazó támogatói listát.

A listavezető Újhelyi Nándor, a VMSZ törökkanizsai községi szervezetének elnöke elmondta, hogy a helyi VMSZ teljes 31 fős listával indul a választásokon.

– A képviselők átlagéletkora 42, a legidősebb jelölt 1956-ban, a legfiatalabb pedig 2005-ben született. A község települései képviselve vannak, így törökkanizsai, szerbkeresztúri, oroszlámosi, majdányi és rábéi jelöltek is megtalálhatóak a sorainkban. A képviselők között vannak mezőgazdasági termelők, vállalkozók, pedagógusok, közgazdászok, jogászok, valamint egyetemi és középiskolai hallgatók is. Arra törekedtünk, hogy az idősebbek mellett sok olyan fiatal is helyet kapjon a listán, aki közösségileg elkötelezett, és szeretne a községért továbbra is dolgozni. A célunk az előttük álló önkormányzati választásokon, hogy megőrizzük a törökkanizsai magyar közösség befolyását, illetve amennyiben lehetséges, akkor még erősítsünk is azt – fogalmazott Újhelyi Nándor.

 

Nyitókép: Törökkanizsán is átadták a támogatói aláírások listáját (Fotó: Goldman Foto)