2024. július 15., hétfő

Egy nagyon sikeres nap

Pénteken 4.500 fesztiválozó bulizott a Laken

A cikkünkhöz kapcsolódó képgaléria ITT  érhető el!

A pénteki napunk nagyon sikeres volt, a zenekarok hatalmas bulit csináltak és az idő is kedvezett – nyilatkozta lapunknak Kornja Katarina, a Lake Fest sajtóreferense. A nagyszínpadon hajnali három óráig, míg a main stage mellett, a két kisszínpadunkon, a hit és a sunrise stagenél, ahol retró, balkán és rádió slágerek szóltak, hajnali négyig tartott a buli, tehát négy órakor kisértük ki az utolsó fesztiválozókat. A fiatalok ebben a nagy hőségben leginkább sörrel és koktélokkal frissítették fel magukat, de emellett fogytak az üdítők és a tömény italok is. A GreenWallet használata az idősebbeknek sem okozott gondot, meglehet számukra kicsit nehezebb volt átállni erre a megoldásra, s lehet hogy inkább a már megszokott fizetési módot választották volna, de mi itt voltunk és segítettünk az alkalmazás használatában. Mindenképpen fejleszteni fogunk az appon, de nagyon elégedettek voltunk és örültünk, hogy van egy ilyen applikációnk, amelyik virtuális, környezet – és pénztárcabarát is egyben – fogalmazott a fesztivál sajtóreferense.

A Lake Fesztivál első napján az itthon és külföldön is nagy népszerűségnek örvendő Phrenia zenekar lépett először színpadra: többek között felcsendültek az érzelmek mély és őszinte kifejezéséről szóló, a metaforikus egyedüllétet tárgyaló Egyedül jól ismert dallamai, a Stronger, fülbemászó refrénével, valamint a zenekar életében mérföldkövet jelentő Köddé vált. A koncert után Pásztor Sándort, a zenekar basszusgitárosát kérdeztük a fellépésről, illetve a Phrenia nyári terveiről.

Mit jelent a zenekar számára az, hogy egy ilyen volumenű fesztiválon léphetett fel?

– Sokat jelent számunkra, hogy a Lake Fesztiválon zenélhettünk, hiszen minden ilyen lehetőség esély számunkra, hogy bemutassuk a közönségnek, illetve a rajongóinknak min dolgozunk azokban az időkben, amikor nem találkozunk. Annak ellenére, hogy főleg Magyarország és külföld felé orientálódunk, szeretünk itthon zenélni, ráadásul a közönség mindig nagyon hálás az élményért. Jó érzés itthon fellépni!

Melyik számokkal pörgettétek fel a hangulatot?

– Úgy érzem mindannyiunk nevében mondhatom, hogy a hatalmas hőség ellenére a színpadon maximálisan odatettük magunkat, hiszen valójában ott vagyunk csak igazán önmagunk. Az elmúlt két nagylemez pörgősebb dalait válogattuk ki erre a fellépésre, amelyeket egyébként az összes nagyobb zenemegosztó platformon megtalálhat, aki szeretne megismerkededni dalainkkal, illetve ezek mellett letjásztottuk a hamarosan megjelenő legújabb dalunkat is a közönségnek.

Meg voltatok elégedve magával a szervezéssel?

– A szervezéssel is maradéktalanul elégedettek voltunk, úgy érezem, flottul ment minden! Innen is köszönjük a szervezők kitartó munkáját, főleg ebben a nagy hőségben, és a csodás színpadot is.

Milyen terveitek vannak nyárra?

– Legközelebb július 5-én leszünk láthatók Székesfehérváron a Nyolcas Műhelyben, a Here We Are-os barátaink társaságában, emellett a nyár folyamán tervezünk még klipforgatást és a már említett dal megjelenését is, amely a hamarosan megjelenő harmadik nagylemezünk egyik

 

jelentős előfutára lesz. Az őszi szezonban mindenképpen várnak még ránk izgalmas dolgok, új bejelentések és koncertek! – mondta Pásztor Sándor, a Phrenia basszusgitárosa.

A Lake Fesztivál első napján 4.500 fesztiválozó látogatott ki az eseményre.

Nyitókép: Ótos András felvétele