2024. július 21., vasárnap

Vidám játékok, gazdag ajándéközön

Kilencedik alkalommal tartottak gyermeknapot Topolya főterén

Felhőtlen gyermekkacaj, vidám játékok és gazdag ajándéközön jellemezte az idei Topolyai Gyermeknapot, amelyet kilencedik alkalommal bonyolított le a Családfa Civil Szervezet egyesületek és intézmények közreműködésével a hétvégén, 460 regisztrált gyermek és az őket kísérő szülők, nagyszülők részvételével. Fekete Bánov Ágnes, a fő szervező Családfa elnöke örömét fejezte ki, hogy ezúttal is nagyszerű hangulatúra és tömegesre sikerült a program.

– Rendezvényünk egyik sikerének a titka, hogy nincs tétje. Vagyis az a lényege, hogy a gyermek jól érezze magát. Hálásak vagyunk azért is, hogy elegendő állomással, azaz pecsétgyűjtő helyszínnel tudjuk évek óta megszervezni a programot, és ehhez sok-sok gyermek csatlakozik. Külön öröm, hogy már nem is kell szólnunk a topolyai egyesületeknek és intézményeknek, önkéntesen jelentkeznek és készülnek a gyermeknapra, és szervezik a tagságukat, a munkatársakat és a foglalkozásokat. Annak ellenére is jelen vannak a topolyai oktatási intézmények tanárai és diákjai, hogy ez az időszak borzasztóan zsúfolt a számukra – tudtuk meg Fekete Bánov Ágnestől, aki hozzátette, hogy a két topolyai általános iskola mellett a Mezőgazdasági Iskola és Diákotthon, a Topolyai Zeneiskola, sőt a Bambi Iskoláskor Előtti Intézmény is aktív résztvevője volt az idei gyermeknapnak. A gyermekek mosolyáért a Vöröskereszt helyi szervezete, Topolya Község Művelődési Háza, a Juhász Erzsébet Könyvtár, a 3+ Nagycsaládosok Egyesülete, a Petőfi Sándor Cserkészcsapat is kitett magáért, mint ahogy a színpadon bemutatkozó gyerekek is emelték a hangulatot. A program tudományos hátterét idén is a Szegedi Tudományegyetem szárnyai alatt működő Bajai Obszervatórium jelentette a községi unió meghívására. Ugyanakkor jelen voltak a topolyai mentőegységek, a rendőrség és a tűzoltóság képviselői, akiknek a járműveibe be is ülhettek a gyerekek.

– Miután a résztvevőink 12 helyszínen teljesítették a feladatot és bezsebelték a pecsétet, már járt érte ajándékcsomag. Ami az idei évnek a különlegessége, hogy tombolával készültünk, és a díjából befolyt összeget humanitárius célra fordítjuk, beteg gyermekek gyógyíttatására – tette hozzá a fő szervező, aki köszönetet mondott a rendezvény két főtámogatójának, Topolya község önkormányzatának és a Magyar Nemzeti Tanácsnak, valamint az intézményeknek és helyi vállalkozóknak, amelyeknek, illetve akiknek köszönhetően minden gyermek ajándékkal a kezében térhetett haza.

A műszaki tanárok munkaközössége által szervezett kerékpárverseny akadálypályáját teljesítők között az idén sorsolással döntötték el, hogy ki veheti át a támogatók által biztosított 10 ajándékcsomagot.

– A gyermeknap tombolájának főnyereményét, egy kerékpárt a Capriolo ajánlotta fel, és ezúttal Szabó Noelnek, a Nikola Tesla Általános Iskola elsősének kedvezett a szerencse, aki a nyereményét Szatmári Adrián polgármestertől vehette át.

– Ahogy korábban, idén is támogatjuk Topolya egyik legnépesebb gyermekrendezvényét, amely a közösségünk összetartozását erősíti. Köszönjük a Családfa civil szervezetnek, hogy vállalja a megszervezését, a gyermekeknek és az őket kísérő szülőknek pedig, hogy részt vesznek rajta – nyilatkozta a polgármester.

A kerékpáros akadálypályát teljesítők között idén sorsolással döntötték el, hogy ki kapja az ajándékcsomagokat (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

A kerékpáros akadálypályát teljesítők között idén sorsolással döntötték el, hogy ki kapja az ajándékcsomagokat (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

Nyitókép: Benépesült a hétvégén Topolya főtere vidám gyermekekkel (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)