2024. június 14., péntek

Az édesanyák tiszteletére

Fogadást szervezett a bácskossuthfalvi Életfa Nagycsaládosok Egyesülete

Az első sorban Bácskossuthfalva, de Pacsér családjait is tömörítő Életfa Nagycsaládosok Egyesülete az anyákat, nagymamákat, nőket éltető fogadást tartott a minap a Juhász bálteremben, a Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetsége támogatásával. Az ünnepségen közreműködtek az Id. Kovács Gyula Általános Iskola, illetve a Topolyai Zeneiskola diákjai. Az ünnepség keretében Fodor Zoltán, a VANCSESZ elnöke üdvözölte a megjelent hölgyeket, majd átnyújtotta a Tápai virágkertészet ajándékát.

Boldizsár Stefanov Frida, az Életfa elnök asszonya kiemelte, hogy a program iránt évről évre jelentős az érdeklődés, mert az anyukáknak, a szervezet eseményeit támogató hölgyeknek ez alkalmat ad kicsit kikapcsolódni a hétköznapok szürkeségéből.

– Ezúttal is ünneplőbe öltöztünk, beszélgettünk, ismerkedtünk, picit táncoltunk, sokat nevettünk, azaz jól éreztük magunkat nőtársaimmal. Rendezvényünk évek óta igen népszerű, és a létjogosultságát az is bizonyítja, hogy az egyik résztvevő édesanya harmadik gyermeke, az egy hónapos pici babája mellől érkezett hozzánk rövid időre kikapcsolódni. Köszönettel tartozunk mindenkinek, aki hozzájárult a hölgyeink tiszteletére szervezett rendezvényünk jó hangulatához. A Tápai virágkertészet mellett a Bakos pékségnek, aki a pogácsát ajándékozta az alkalomra, Bite Noéminek is hálásak vagyunk a finom süteményekért. Az ünnepségen felszolgáltunk abból a bodzaszörpből, amit az aktív tagságunk közreműködésével készítettünk az ilyen, és az ehhez haszonló ünnepségekre. Illetve eladásra is szánunk belőle, hogy picit bővítsük az anyagi keretünket – nyilatkozta egyebek mellett a bácskossuthfalvi és a pacséri családokat összefogó egyesület elnök asszonya. Az Életfa Nagycsaládosok Egyesülete legutóbb a húsvéti foglalkozását tartotta meg a VANCSESZ közreműködésével, amin szép számú kisgyermek vett részt.

– Gyermekprogramjaink is népszerűek és látogatottak, ami azt jelenti, hogy értelme van a szervezésbe fektetett erőfeszítéseinknek. Miután falunk helyi közössége nem rendelkezik a helyi járulékkal, mi is kevesebb keretből tudjuk majd a programjainkat megszervezni, ezért is vagyunk hálásak minden olyan támogatónak, aki hozzájárul a működésünkhöz. Legközelebb június 4-én, a nemzeti összetartozás napján tartjuk meg a hagyományos programunkat, ez utóbbit a Magyar Nemzeti Tanács támogatásának köszönhetően tudjuk majd tartalmassá tenni – tudtuk meg Boldizsár Stefanov Fridától.

Nyitókép: A Életfa N.E. anyák napi rendezvénye (fotó ÉNE)