2024. június 20., csütörtök

Anyai melegség

A 3+ Nagycsaládosok Egyesületének anyák napi rajzpályázatára 155 rajz érkezett

A topolyai 3+ Nagycsaládosok Egyesülete a hétvégén tartotta meg a hagyományos anyák napi rajzpályázatának díjkiosztóját, melyre a helyi kiállítóteremben került sor. Az egyesület Anyai melegség témában meghirdetett rajzpályázatára Topolya községből 155 rajz érkezett, melyek közül a szakzsűri 13 pályaművet választott ki. Cservenák Kancsár Izabella, a 3+ Nagycsaládosok Egyesülete igazgatóbizottságának elnöke elmondta lapunknak, hogy az idén is kreatív rajzok érkeztek a rajzpályázatra:

– Nagyon nagy a pedagógusok szerepe, hogy mennyit beszélnek az anyai melegségről, mielőtt a gyerekek munkához fognak. A képeken általában anya és gyermeke, vagy anya és gyermekei szerepelnek különböző helyzetekben, különböző technikákkal elkészítve. Volt egy nagyon érdekes munka is: az előző években is volt rá példa, de az idei külön nagyon sikeres volt, ugyanis egy kislány az állatvilágban mutatta be az anyai melegséget – nyilatkozta Cservenák Kancsár Izabella, aki hozzátette több éve egy helyi papírbolttal működnek együtt, ahol iskolai rajzfelszerelést vásárolnak a helyezetteknek, emellett az idén a Specijal cukrászda ajánlott fel a gyerekek részére fagylaltot, amelyek kuponokként kerültek átadásra.

A gyermekek alkotásai 4 kategóriában kerültek zsűrizésre. Az óvodás korcsoportban első helyezésben Jovičić Ana, második helyezésben Király Anna, harmadik helyezésben Homogyi Lotti, különdíjban pedig a Törpikék csoport részesült. Az alsósok, I. és II. osztályosok kategóriájában Akariás Éva első, Kósa Tamara második, Balassa Petra harmadik lett, a különdíjat Sütő Szófia érdemelte ki; a III. és IV. osztályosok közül Nagy Maja első, Baráti Bianka második, Kiss Harmat rajza harmadik helyezett lett, különdíjban Horváth Krisztina részesült. A felsősök kategóriájában Horváth Maja alkotása részesült első díjban.

Az anyák napi rajzpályázat díjkiosztó ünnepségét a topolyai önkormányzat, a helyi Specijal cukrászda és Topolya község Művelődési Háza támogatta.

Nyitókép: A 3+ NCSE tagjai a díjazottakkal (Nagy Gergely felvétele)