2024. június 20., csütörtök
HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOK 2024

Lakossági fórum Brazílián

Fókuszban a fejlesztések és a tervek

Kedd este Brazílián, a közösségi teremben tartottak lakossági fórumot, a falut érintő aktuális kérdések kapcsán. Az eseményen jelen volt Szatmári Adrián, Topolya község polgármestere, a Vajdasági Magyar Szövetség helyi listavezetője, Tomik Nimród alpolgármester és Kovács Viktor, a gunarasi helyi közösség tanácsadója, a Vajdasági Magyar Szövetség községi választási listájának tagjai.

A fórum kapcsán Szatmári Adrián elmondta a médiának, hogy fontos számukra a polgárok véleménye.

– A VMSZ számára már a lista állításakor fontos volt, hogy minden helyi szervezetből legyenek képviselő jelöltek. Lényegesnek tartjuk, hogy minél több helyre eljussunk, minél több polgárral tudjunk beszélgetni és elmondjuk nekik a programunk, valamint céljainkat, amiket szeretnénk megvalósítani. Ugyanakkor szeretnénk meghallgatni, hogy nekik mik az igényeik, elképzeléseik. Az elmúlt időszakban számos olyan projektumot valósítottunk meg az egész község területén, ami az életszínvonalat növeli. Kiemelném a közvilágítás korszerűsítését, ami Brazíliában is megtörtént. Ugyanakkor kiépült a gázvezeték, és bízom benne, hogy az év második felében a háztartások is rákapcsolódhatnak – mondta el a polgármester, majd arról is szólt, hogy Brazílián igény fogalmazódott meg, hogy kihelyezzenek egy sebességmérő táblát. Ez hamarosan meg fog történni. Hogy a megkezdett munkát és projektumokat folytatni tudják, ahhoz fontos, hogy a polgárok június 2-án a VMSZ-re szavazzanak, fogalmazott Szatmári.

Az elmúlt időszakban a gunarasi helyi közösség Brazílián befejezte a hátsó összekötő utca feltöltését mart aszfalttal, mondta el Kovács Viktor.

– Nehéz volt beszerezni az aszfaltot, de mivel ez a helyi lakosok számára fontos volt, ezért megvalósítottuk. Illetve egy olyan utcát is leszórtunk mart aszfalttal, ami előtte földes volt. Emellett a játszóteret is bővítettük, jelen pillanatban pedig a játszótér kerítésének kiépítése van folyamatban. Ezt szintén a helyi lakosok kérésére valósítjuk meg, mivel a játszótér egy nagyon forgalmas út mellett van – mondta el Kovács, majd arról is szólt, hogy a helyi közösség megkezdte a zöld felületek karbantartását. A tervek kapcsán a tanácsadó még elmondta, hogy gyalogátkelőhelyeket fognak felfesteni a főútra, hogy megkönnyítsék az átkelést.

Nyitókép: Szatmári Adrián az aktuális kérdésekről beszél (Lakatos János felvétele)