2024. július 20., szombat

Megkezdődött a Napsütötte nyári tábor

Változatos programok várják a zentagunarasi gyerekeket több héten át

A múlt héten Zentagunarason megkezdődött a Napsütötte nyári tábor, amely egészen augusztus 10-éig minden kedden és csütörtökön várja a szórakozni, kikapcsolódni és egy kicsit tanulni vágyó gyerekeket. Kádár Krisztina, a tábor szervezője arról számolt be lapunknak, hogy máris nagy az érdeklődés az esemény iránt.

– Megkezdődött a tábor, és az eddigi foglalkozásokon a gyerekek száma 40 körül alakult. Ennek nagyon örülünk, mert mindenki megy nyaralni, kirándulni, ezért minden alkalommal változó a gyerekek száma, de a 35–40 résztvevő minden alkalommal megvan. Nagyon sokrétű foglalkozásokat szerveztünk a gyerekek számára, például tegnap néptáncoktatás és népi játékok várták a gyerekeket a színházteremben. Két neves szakember, Kovács Hanna és Farkas Karina foglalkoztak a lurkókkal, továbbá a héten még légvár és trambulin vár a résztvevőkre. Jövő héten a Csipkerózsa kézimunkacsoport tart majd foglalkozást, valamint a Gracza János Színjátszó és Irodalmi Egyesület. Hamarosan kezdődik a Batyu tábor, és azon a héten csak az ovisokra összpontosítunk, mert az aktív nagyobb gyerekek nagy része megy a Batyu táborba. Augusztusban a cserkészekkel lesz egy közös nap, amelynek külön érdekessége, hogy a gyerekek sátrakban a tájház udvarában alszanak. Erre nagyon kíváncsiak, mert sok gyerek még nem is aludt sátorban. Ezenfelül lesz egy kerékpártúra a falun belül, amit ugyancsak szeretnek a gyerekek, és jó is, mert kicsit megmozgatjuk őket – mondta el Kádár Krisztina, majd arról is szólt, hogy idén több helyszínen tartják a foglalkozásokat: a tájházban, a művelődési házban és a játszótéren.

A tábor utolsó napján az idén is közös főzést terveznek a gyerekekkel. Ide meghívnak mindenkit, aki részt vett a táborban: gyereket, oktatót és szülőt egyaránt – fogalmazott a szervező, majd végezetül arról is szólt, hogy a tábor foglalkozásaira nem kell külön jelentkezni, bármikor lehet szabadon csatlakozni. Elég, ha az érdeklődők kedden és csütörtökön reggel 9-kor megjelennek a tájház udvarában.

Nyitókép: Népi játékok a színházteremben (Lakatos János felvétele)