2024. április 22., hétfő

Esély a kezdőknek is

Juhász Bálint: Ha összezárunk, a legnagyobb kihívásokat is túl tudjuk élni

Szombaton ünnepelte 135 éves fennállását a Temerini Iparosok és Vállalkozások Magyar Egyesülete. Az ünnepségen Juhász Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség tartományi listavezetője is részt vett.

 –A temerini ipartestület a Kárpát-medence legidősebb ipartestülete és vállalkozói szövetsége. Ez a bizonyíték arra, hogyha összezárunk, összefogunk, akkor a legnagyobb kihívásokat is túl tudjuk élni. Erre készülünk december 17-én is, ahol a közösség erejét kell megmutatnunk. Egységet kell mutatnunk, hogy megerősítsük a tartományi és országos jelenlétünket a közösség érdekképviselete érdekében. Itt Temerinben 142 meglévő vállalkozót támogattunk, és ehhez több mint 80 új vállalkozás indítását finanszírozta a Prosperitati Alapítvány. Azt gondolom, hogy ez fantasztikus eredménye a gazdaságfejlesztési programnak.  Az ipartestület tagjainak jelentős része is pályázó, innen látszik az, hogy a közösség szinte minden aktív tagjához elértek a pályázataink, valamint kitűnik az, hogy esélyt adtunk a kezdőknek is – mondta Juhász Bálint. 

A rendezvényen részt vett Rigó Pál Zsófia, az MNT alelnöke, Nagy Imre a Prosperitati Alapítvány Igazgató Bizottságának elnöke, Pál Viktor, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság altitkára, K. Ökrész Viktor tartományi pénzügyi segédtitkár, Pásztor Róbert a temerini községi képviselő-testület elnöke és Sziveri Béla a VMSZ helyi községi szervezetének az elnöke, akik az ünnepséget megelőzően meglátogattak két temerini vállalkozást is. 
 

Fotó: Juhász Bálint Facebook oldala

Fotó: Juhász Bálint Facebook oldala

Dujmovics Krisztián a helyi Internet nyomda tulajdonosa továbbgondolta a családi vállalkozást, és 2016-ban megnyitotta saját cégét. 

– Kizárólag címkenyomtatással foglalkozunk, ipari mennyiségben és ipari felhasználásra készítjük őket. Ezek a címkék nem ívekben, illetve lapokban, hanem tekercsekben készülnek, így ezek a címkék ipari autómata módon történő címkézésre alkalmasak egy gyártósoron. A Prosperitati Alapítvány két pályázatán is nyertem. Ezek a fejlesztések jelentősen hozzájárultak a vállalat fejlesztéséhez. Az új gépekkel elég gyorsan és jó minőségben tudunk szállítani ahhoz, hogy az ügyfelek is elégedettek legyenek  – mondta a vállalat tulajdonosa. 

 

Fotó: Juhász Bálint Facebook oldala

Fotó: Juhász Bálint Facebook oldala

A temerini Csoma autószervíz eredetileg otthoni kezdeményezésből született, majd fokozatosan fejlesztette ki saját műhelyét. A tulajdonosok szintén sikeresen pályáztak a Prosperitati eszközbeszerzési pályázatán és támogatást nyertek a szükséges szerszámok, diagnosztikai eszközök és kompresszor beszerzéséhez. 

–  Ezek a lehetőségek lehetővé teszik számukra, hogy tovább fejlesztjük vállalkozásunkat, és magas színvonalú szolgáltatást nyújthassunk ügyfeleiknek – tett hozzá Csoma László az autószervíz vezetője. 

Nyitókép: Fotó: Juhász Bálint Facebook oldala