2024. július 16., kedd

Falunap Csantavéren

A szervezők hétvégén több programmal várják a látogatókat

Hétvégén falunapot tartanak Csantavéren. A szervezők holnaptól vasárnapig több programmal is várják az érdeklődőket.
Pénteken 19 órakor kiállításmegnyitóra kerül sor a 2023/24. évi Szakkör elnevezésű kezdő kézműves foglalkozás munkáiból a 40 éves Bartók Béla Művelődési Egyesületben.
Szombaton 8.30-tól gyalogtúrára invitálják a séta kedvelőit, a gyülekező 8 órakor lesz a helyi közösség udvarában. Az újszigeten (Cooltour Sziget) 10 órakor kezdődik a röplabdajáték, 11 órától a zúzapörköltfőző verseny, 11-től 11.20-ig pedig a csantavéri kangoo csoport bemutatójára kerül sor. 11.30-tól bajsai, bácskossuthfalvi, bajmoki és magyarországi borászok teszik közszemlére portékáikat. 12 órakor bemutatót tart a csantavéri Önkéntes Tűzoltó Testület, majd 13-tól 15 óráig gyermekprogramok, ügyességi játékok és arcfestés is várja a legkisebbeket. 16.30-kor kerül sor a főzőverseny eredményhirdetésére, amit 17 órától a sörpong követ. A jó hangulatról 11.20-tól 17 óráig a Claudia Exclusive Bend, 20-tól 21 óráig a magyarországi Postás Józsi énekes gondoskodik, majd 21 órától hajnalig DJ-k szolgáltatják a talpalávalót.
Vasárnap 10-től szentmisét tartanak a Páduai Szent Antal-templomban, 11-től ünnepi műsort szerveznek a falu központjában, ahol a Hunyadi János Általános Iskola diákjaitól verseket és meséket hallhatnak a jelenlevők, majd a Mendicus Művészeti Központ néptáncosai és tamburásai is fellépnek. Ezzel párhuzamosan, szintén 11 órai kezdettel sportrendezvényeket, vagyis futballt és teniszt is rendeznek a futballpályán.

Nyitókép: A Mendicus tamburazenekar egy korábbi falunapon / Benedek Miklós archív