2024. június 14., péntek
HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOK 2024

Minden városrész egyformán fontos

Telt ház előtt tartott hétfőn lakossági fórumot a Zorka helyi közösség termében a Vajdasági Magyar Szövetég. A jelenlévők dr. Pásztor Bálintot, a pártelnököt és szabadkai listavezetőjét, Juhász Bálintot, a tartományi képviselőház elnökét, valamint Góli Csillát, Gyivánovity Dánielt és Pletl Ádámot, a párt szabadkai képviselőjelöltjeit hallgathatták meg. Elhangzott, hogy a városrészben sikerült magyar óvodai csoportot indítani, és a gyógyszertár nyitva tartásának rendezése is célba ért, mindkettő a VMSZ közreműködésében valósult meg. A folytatásban 6 kilométerrel bővül a gázvezeték-hálózat. Góli Csilla elmondta, kell egy, a város fejlődését szolgáló irányelv, hiszen annak javát akarják. Hozzátette, korábban több beruházás nem ott zajlott, ahol kellett, vagy ahol szükség lett volna, addig amíg a VMSZ a kezébe nem vette ezek kezelését.
Dr. Pásztor Bálint kiemelte, a Zorka helyi közösségben az elmúlt évek alatt 5 km hosszú gázvezetéket építettek ki, utcákat is szélesítettek. Reményeit fejezte ki, hogy hamarosan megkezdődik a Tiszta Szerbia program, ami lehetővé teszi a szennyvízhálózat rendezését is a településen.
– Nagyon sokat beszélünk a városon kívüli helyi közösségek fejlesztéséről és valóban teszünk is ezért, Hajdújáráson, Bajmokon, Csantavéren, Királyhalmán, Ludason. Ugyanilyen fontosak a városhoz tartozó helyi közösségek, amik gyakran rosszabb körülmények között működnek, mint a falusiak – fogalmazott a pártelnök.
Elhangzott, fontos Szabadka 37 helyi közösségének egyenlő mértékű fejlesztése, hiszen a megfelelő életkörülményeket minden polgár megérdemli, ám ehhez erős politikai jelenlétre van szükség.
Kudlik Zoltán, a VMSZ Zorka helyi szervezetének elnöke elmondta, az elmúlt időszakban több fejlesztés is megvalósult a városrészen: több utcára került zúzott kő vagy mart aszfalt.
– Talán egy utca sem járhatatlan a helyi közösségben. Fejlődik az ivóvízhálózat, amit a jövőben is szeretnénk továbbvinni. Reméljük, hamarosan a szennyvízcsatorna-hálózat is kiépül, és a gázvezeték fejlesztése is folyamatos. Elmondhatjuk, a zorkai helyi közösség egy élhetőbb hely lesz – mondta Kudlik Zoltán.

Nyitókép: Gál Hermina felvétele