2024. május 18., szombat

Ismert zsebtolvajok kerültek rendőrkézre Szabadkán

Kiskorú lányok az elkövetők

A szabadkai rendőrség letartóztatott egy 17 éves lányt, akit három lopással és egy lopási kísérlettel gyanúsítanak. Emellett a rendőrség büntetőfeljelentést tesz egy 15 éves lány ellen, akit két lopással és egy lopási kísérlettel gyanúsítanak.

A rendőrség közleménye szerint feltételezhető, hogy az utcán sétáló helyi lakos hátizsákjából a pénztárcáját, egy nyitott autóból táskát pénztárcával és mobiltelefonnal, valamint egy környékbeli járókelőtől szintén megpróbálták ellopni a pénztárcáját, de ő megakadályozta ezt.

A 17 éves lányt továbbá azzal is gyanúsítják, hogy megfenyegetett egy rendőrtisztet, így biztonság veszélyeztetése miatt is vádat emelnek ellene. A kihallgatás után a a szabadkai Legfelsőbb Bíróságon a fiatalkorúak bírája előzetes letartóztatást rendelt el a 17 éves lánnyal szemben, míg a 15 éves lány ellen rendes eljárás keretében tesznek büntetőfeljelentést.

A lakosok már korábban jelentették a rendőrségen a kétszemélyes bűnbandát, aminek tagjai már ismertek voltak a rendőrség és az igazságszolgáltatás előtt korábbi bűncselekményeik miatt. A szabadkaiak megoldást és segítséget kértek minden illetékes intézménytől és hatóságtól, hogy véget vessenek ennek a szemtelen és vakmerő viselkedésnek.

Nyitókép: Subotica.com